Hlavní obsah

Ochranná zdravotní pauza zkrácena, přišlo těžké k.o.

Praha

Dvě porážky, dva stavy, které si nepřipouštěl, přesto se staly. Navíc v nejtvrdším sportu, tím je MMA. Dva soupeři proti sobě, trénovaní atleti, oba v podstatě nazí. Údery, kopy, škrcení, páky. Michael Bisping dostal za tři týdny v UFC dvakrát naloženo. A otázka zní. Neměli by bojovníci mít větší pauzu mezi zápasy? Poražený dostal třicet dnů, měsíc ochrannou zdravotní pauzu, ale vše bylo nakonec jinak.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Georges St-Pierre (nahoře) a Michael Bisping. Pár sekund a GSP mohl slavit. Po 21 dnech Angličan poznal další porážku.

Článek

Nejdříve porážka od vracející se legendy, v New Yorku slavil Georges St-Pierre. Nekompromisní levačka, poté dominance na zemi a škrcení. V Šanghaji triumfoval Kelvin Gastelum. Opět přesná levačka poslala soka k zemi. Oba zápasy předčasně ukončené. Ten druhý dokonce po 150 sekundách.

Po pěti výhrách v řadě, které Angličan získal za dva půl roku, přišel úplný opak. Tři týdny a dvě těžké porážky.

Ex-šampión poznává odvrácenou tvář MMA, navíc nikdy od roku 2004 dvakrát po sobě neprohrál. Otázka nyní zní, je zdravé podstoupit v tak krátkém čase dva těžké souboje?

Bisping se chce vrátit

Podle serveru mmajunkie.com dostal Bisping třicetidenní zdravotní pauzu po porážce v New Yorku. Tu mu vystavila Atletická komise státu New York. Jenže z třiceti dnů se stalo sedm dnů. Tím pádem byl osmatřicetiletý Bisping volný pro Šanghaj. Kdo zvedl ruku pro snížení zdravotní pauzy? UFC, lékaři, sám zápasník přišel se zkrácením? Není jasné.

„Neexistuje žádné testování, pozorování, které by mohlo definitivně určit krátkodobá a dlouhodobá rizika, pokud jakýkoliv sportovec tím, že se vrátí k zápasu a dojde k dalšímu poranění hlavy dříve, než je určeno pozastavením činnosti," nechal se slyšet neurolog John Stiller, který je hlavním lékařem pro Marylandskou státní atletickou komisi.

Reakce Bispinga? Stále chce bojovat, podle serveru mmajunkie.com má pořád chuť se vrátit do klece. A to začátkem příštího roku.

V roce 2004 podstoupil 4 zápasy, o rok později pět. Dalších deset let měl dva až tři souboje za rok, to je 365 dnů. Teď prožil dvě bitvy za 21 dnů.

Reklama

Související témata: