Hlavní obsah

Čeští squashisté porazili na mistrovství světa Jamajku a skončili jednadvacátí

Marseille

Čeští squashisté porazili na mistrovství světa týmů Jamajku 2:0 a obsadili konečné 21. místo. O výhry se postaral Daniel Mekbib a Ondřej Uherka. „Byli jsme zápas od toho, abychom bojovali o sedmnáctou příčku. Je to náš zatím nejlepší výsledek na týmovém šampionátu," zhodnotil David Tománek, reprezentační trenér. Celkovými vítězi jsou Egypťané, kteří ve finále porazili výběr Anglie 2:0.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Jakub Solnický bude reprezentovat ČR na mistrovství světa týmů.

Článek

Český tým se nedostal do hlavních bojů po prohrách v základní skupině s favorizovanou Austrálií a s Walesem. Klíčový tak pro lepší umístění byl páteční duel s Jižní Afrikou, se kterou se šlo po výhře Daniela Mekbiba a prohře Ondřeje Uherky do rozhodujícího utkání. V něm Martin Švec podlehl Rodney Durbachovi v pěti setech. „Od postupu nás dělil jeden bod. Je to škoda, prohra 11:13 v páté sadě mrzí vždycky," poznamenal Švec.

Zápasy o umístění si už čeští hráči pohlídali. Nejprve porazili Rakousko 2:1 a následně Jamajku 2:0. „Všichni jsme zahráli dobře. Chtěli jsme být sice výš, ale mrzet nás to nemusí," prohlásila jednička týmu Daniel Mekbib, který porazil Jamajčana Chrise Binnieho, na světovém žebříčku PSA 70. hráče. „Na příštím šampionátu chceme atakovat nejlepší šestnáctku," doplnil kolegu Ondřej Uherka.

Pro český tým je celkové 21. místo nejlepším umístěním na šampionátu týmů. V předchozích ročnících skončili na 23. a 25. místě. „Český squash už není pouze o jednom hráči, máme minimálně pět vyrovnaných kluků, co se derou dopředu a chtějí se zlepšovat. V příštích týdnech pojede Mekbib na mistrovství světa jednotlivců, Švec s Uherkou odlétají na turnaje do Iránu a Solnického čeká pražský turnaj PSA. Cílem je jeden z nich už vyhrát," uzavřel trenér Tománek.

Reklama

Související témata: