Hlavní obsah

Peking představil logo pro zimní olympiádu 2022

Peking

Více než čtyři roky před zahájením zimních olympijských her v Pekingu představili pořadatelé logo. Páteční slavnostní ceremoniál v čínské metropoli se uskutečnil v národním plaveckém centru známém jako Vodní kostka, které hostilo závody při letních hrách v roce 2008.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Oficiální logo zimních olympijských her 2022 v Pekingu.

Článek

Peking se v únoru 2022 stane prvním městem, které po letní olympiádě uspořádá i zimní variantu. Logo je stejně jako motiv pro paralympijské hry inspirováno čínskou kaligrafií, horní část má připomínat bruslaře a spodní část lyžaře.

"Logo kombinuje čínskou kulturu s vášní, energií a silou zimních sportů," řekl předseda organizačního výboru Cchaj Čchi. Pořadatelé vybírali z téměř 4500 návrhů. Prezentace se zúčastnili nejen tamní slavní olympionici, mezi hosty byly také osobnosti čínské kultury nebo slavný herec akčních filmů Jackie Chan.

Peking převezme pořadatelskou štafetu ZOH od Pchjongčchangu, kde olympiáda začne za necelé dva měsíce. Podobně jako logo korejských her, Nagana 1998 nebo letní olympiády loni v Riu de Janeiro je i to pro Peking různobarevné.

Reklama

Související témata: