Hlavní obsah

Jako z hororu. Bojovník se pral i s dírou v hlavě

Bangkok/Praha

Hrůza jako z hororu. Francouzský bojovník jménem Jeremy skončil po útoku soupeře s dírou v hlavě, když utrpěl frakturu lebky. Rozhodčí přitom zápas konaný v Bangkoku přerušil až ve chvíli, kdy si zranění všiml. Bojovník totiž pokračoval v souboji.

Díra v hlavě

 
Článek

Thajský box není sportem pro slabší povahy. Ukázal to souboj z Bangkoku, kde jeden z Thajců loktem zasáhl na hlavu soupeře z Francie a způsobil mu frakturu lebky. Souboj přitom normálně pokračoval, byť v čele bojovníka zel důlek, jak pro Golemovu kuličku. Francouz ale viditelně netušil, jakou ozdobu na hlavě má a bojoval dál. Až když vše uviděl rozhodčí, zápas okamžitě zastavil.

Bojovník pak byl přepraven do nemocnice, kde se podrobil operaci, kde si lékaři vypomohli při zákroku titanovou destičkou. Zároveň konstatovali, že měl Francouz ohromné štěstí, když nedošlo k poškození mozku. Na Vánoce již bude bojovník v domácím ošetřování.

Fanoušci v Česku si v této souvislosti mohou vzpomenout na zranění sparťanského fotbalisty Václava Kadlece z listopadu 2012. Hráč utrpěl zranění v duelu s Mladou Boleslaví a podobně jako bojovník v ringu nejprve myslel, že bude pokračovat v utkání. "Nebolelo to, chtěl jsem hrát dál," prohlašoval tehdy. Do tréninku se vrátil až po třech týdnech s karbonovou maskou na hlavě.

Reklama

Související témata: