Hlavní obsah

Pěsti létaly v Lucerně i po půlnoci. Galavečer, kde i chlapi uronili slzu

Praha

Všechny židle obsazené, davy lidí na stojáka. Galavečer profesionálního boxu a K1, který odstartoval v sobotu večer v Lucerně, skončil před jednou hodinou ráno v neděli. Jedenáct zápasů bavilo, jen neskončilo zlatou tečkou, kterou si přál Vladimír "Rocky" Říha. Výhru chtěl pro svého zemřelého trenéra. Po poslední bitvě se snášely zlaté konfety ze stropu na ring, jenže rozhodčí určili vítězem soupeře. David Bauza vyhrál titulový zápas na deset kol a užíval si třpytivý déšť štěstí, stal se českým šampiónem. Druhý roh smutně přihlížel.

Galavečer boxu a K1 v LucerněVideo: Sport.cz

 
Článek

Říha nastoupil do zápasu se zarámovanou fotografií svého bývalého trenéra „druhého" táty, který před pár měsíci zemřel. Pro Miroslava „Mimino" Peka chtěl vyhrát. Bojoval, ale rozhodčí určili jinak.

Celý večer se nesel ve znamení třicátých let, dámy a pánové dodrželi dress code a vyrazili za sportem a zábavou. A také, aby uctili památku jednoho ze zakladatelů tohoto tradičního galavečera. Pek letos v devětatřiceti letech zemřel.

Pekova tvář byla vyobrazena i uprostřed ringu. Když se na dvou obřích obrazovkách objevilo vzpomínkové video, celá Lucerna povstala a aplaudovala. Došlo i na slzy, ty uprostřed šestnácti provazů neudržel promotér Matouš Rajmont, který před pár měsíci přišel o kamaráda, teď táhl káru Lucerny bez něj. Nebyl sám, tenhle večer chlapi uronili slzu. Nestyděli se. „Ty to určitě vidíš, koukáš na nás. Snad jsme to dneska večer moc neposrali," vyhrkl dojetím při loučení Rajmont.

Kdo si chtěl v Lucerně užít hodně kol v ringu, nabažil se. Pouze jeden zápas skončil před limitem, v ostatních lítaly rány až do posledních sekund. Proto také poslední bitva skončila až v neděli po půl jedné. Domů odjížděl nad ránem s mistrovským pásem Bauza, a také Miroslav Šerban, který porazil Jana Holce.

Reklama