Hlavní obsah

To je úspěch! Kellnerová zajistila týmu Prague Lions výhru v prestižní skokanské soutěži

Miami

České jezdectví dosáhlo historického úspěchu. Tým Prague Lions zvítězil ve druhém kole prestižní světové série Global Chamions League v parkurovém skákání, které se uskutečnilo na Miami Beach. Velkou zásluhu na tom má Anna Kellnerová, která s Classicem nechybovala.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

Družstvo Prague Lions se ukázalo v souboji s absolutní světovou špičkou tohoto sportu už po první části. Anna Kellnerová v sedle Classica inkasovala pouze jeden trestný bod za překročení časového limitu a její týmový kolega – Nizozemec Gerco Schröder s koněm Glock´s London – obdržel penalizaci pěti trestnými body za jednu shozenou překážku a překročený čas. I tak to stačilo na průběžnou třetí příčku, navíc rozdíly mezi kandidáty na medaile nebyly velké.

Druhé víkendové kolo bylo opět extrémně náročné a chyby na kontě soutěžících velmi rychle přibývaly. Největší vzestup zaznamenali jezdci týmu Valkenswaard United, kteří k 9 bodům z prvního kola přidali pouze jediný a ujali se vedení. To jim vydrželo až startu Prague Lions. Nejprve odstartovala Anna Kellnerová s Classicem a dokončila opět pouze s drobnou penalizací za překročený čas. Stejný výsledek si následně připsal i Gerco Schröder s Glock´s Londonem.

Historický parkurový úspěch

S osmibodovým skóre tak Prague Lions postoupili na první místo. Zbývalo už jen počekat, jak si s nástrahami kurzu poradí dva poslední týmy. Christian Ahlmann s Ailinou reprezentující Scandinavian Vikings chyboval dvakrát a se stupni vítězů se Vikingové mohli rozloučit bez ohledu na výsledek Leopolda van Astena s VDL Greop Miss Untouchable. Za tým Monaco Aces nastoupil nejprve Jérome Guery s koněm Garfield de Tiji des Templiers. Zvolil pomalejší tempo, ale nechyboval a časová penalizace dvěma trestnými body by pořád na vítězství stačila. Jeho kolega Julien Epaillard na koni Safari d Auge ovšem třikrát chyboval, a jejich tým klesl na třetí příčku za Valkenswaard United. Prague Lions tak dosáhli historického vítězství.

„Je to úžasné. Nemohu říci, že to nikdo nečekal, ale skončit na pódiu, a ještě k tomu vyhrát, to je něco naprosto neuvěřitelného," komentovala výsledek Prague Lions krátce po soutěži Anna Kellnerová. Prague Lions se díky prvenství na Miami Beach posunuli z deváté příčky po úvodním mítinku v Mexico City vyhoupli na průběžné druhé. místo s tříbodovou ztrátou na průběžně vedoucí Valkenswaard United. V soutěži dosud bodovalo celkem devatenáct týmů z celého světa.

Třetí zastávkou Global Champions bude 20. - 22. dubna Šanghaj, kde Annu Kellnerovou doplní v pražském celku další Čech Aleš Opatrný a Belgičan Niels Bruynseels. Prague Lions budou chtít navázat na americký úspěch a nekompromisně jít za kvalifikací do Prague Play Offs, kterým prestižní parkurová série vyvrcholí v pražské O2 Areně od 13. do 16. prosince. Jezdci a koně tam budou při galashow světového parkuru bojovat o rekordní souhrnnou dotaci ve výši téměř 12 miliónů eur.

Reklama

Související témata: