Hlavní obsah

USA - ČR 3:2Stolní tenistky podlehly USA a na světovém šampionátu skončily

Halmstad
Aktualizováno

České stolní tenistky prohrály na mistrovství světa družstev v Halmstadu s týmem USA 2:3 a v turnaji skončily. Po nezdaru v úvodním kole skupiny o 13. až 24. místo si svěřenkyně trenéra Petra Engela nedokázaly zajistit přímou účast v elitní divizi na příštím MS v roce 2020, tu jim nicméně může vynést postavení ve světovém žebříčku.

Článek

České reprezentantky prohrály obě úvodní dvouhry, pak ale Karin Adámková zvládla pětisetovou bitvu s Amy Wangovou a Hana Matelová vyrovnala. V rozhodujícím utkání podlehla Dana Čechová 1:3 na sety americké jedničce Lily Zhangové. Tým tak nedokázal zopakovat 15. příčku z předloňského šampionátu, v letošním konečném pořadí se bude dělit o 21. místo.

"Škoda, že Dana nevyhrála vyrovnaný první set. Pak otáčet z 0:2 je hodně složité. Jeden set stáhla, ale druhý už ne. Mrzí mě to, protože já jsem Američanky považovala za lepšího soupeře než například Bělorusko nebo Lucembursko. Bohužel to nevyšlo a na turnaji končíme. Budeme se muset soustředit na naši pozici na světovém žebříčku, abychom si elitní divizi zahrály i na příštím šampionátu," řekla Matelová na webu ping-pong.cz.

Muži, kterým v základní skupině těsně unikl postup do osmifinále a obsadili v ní čtvrté místo, měli v prvním kole bojů o konečné umístění volný los a skončí nejhůře na 17. místě. Jejich soupeřem bude v pátek večer tým KLDR, který ve skupině zdolali 3:0.

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Halmstadu (Švédsko):
Ženy - o 13.-24. místo:
USA - ČR 3:2
Wu Jüe - Čechová 3:1 (8, -8, 3, 5)
Zhangová - Matelová 3:0 (6, 5, 8)
Wangová - Adámková 2:3 (-5, 10, 5, -9, -7)
Wu Jüe - Matelová 1:3 (-6, 8, -7, -8)
Zhangová - Čechová 3:1 (8, 6, -6, 8)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články