Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Auda si prodlouží sezónu v Itálii

Praha

Basketbalový reprezentant Patrik Auda dohraje sezónu v Itálii a s týmem z Avellina zabojuje o titul. Polské angažmá v klubu Rosa Radom mu skončilo vyřazením ve čtvrtfinále play off, před zápasy s reprezentací v kvalifikaci o mistrovství světa teď získá nové zkušenosti v italské lize. Zasáhnout by mohl už do středečního závěrečného kola základní části Serie A.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Ronen Ginzburg a Patrik Auda (vlevo).

Článek

Osmadvacetiletý Auda, hrající na pozici menšího pivota, se na podzim vrátil do polské ligy ze Španělska. Jenže Radom ve čtvrtek vypadl z play off se Zielonou Górou (1:3 na zápasy). V průměru zaznamenal český basketbalista 13 bodů a téměř pět doskoků na zápas, v Lize mistrů pak 12 bodů a šest doskoků.

Avellino ve středu marně bojovalo o trofej ve finále Evropského poháru s Benátkami a v Serii A je zatím čtvrté. Už teď je jasné, že ve čtvrtfinále narazí na Trento. "Audu jsme si vybrali pro jeho flexibilitu a energii, kterými doplní náš stávající tým. Věřím, že bude připraven okamžitě zasáhnout do hry," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Nicola Alberani.

Reklama

Související témata: