Hlavní obsah

Kordisté na mistrovství Evropy Choupenitche nenapodobili

Novi Sad

Českým kordistům se na mistrovství Evropy nepodařilo navázat na sobotní medailový výsledek fleretisty Alexandera Choupenitche. Všichni čtyři sice postoupili z kvalifikace do vyřazovacích bojů, žádný se ale nedostal do osmifinálové fáze.

Foto: archiv

Fleretista Alexander Choupenitch.

Článek

Martin Čapek přitom vyhrál bez porážky kvalifikační skupinu a do eliminace šel jako nejvýše nasazený. Vyhrál i první vyřazovací zápas, ale v boji o osmifinále prohrál 11:15 s Dánem Patrickem Jörgensenem, bronzovým medailistou z mistrovství světa 2015, a skončil celkově sedmnáctý.

Ve stejné fázi podlehli Pavel Pitra španělskému soupeři Manuelu Barguesovi 13:15 a Jakub Jurka 11:15 Andreovi Santarellimu z Itálie. V předchozím kole juniorská světová jednička Jurka o jediný zásah vyřadil držitele bronzu z MS 2014 Enrica Garozza, staršího bratra Danieleho Garozza, který v sobotu nepustil Choupenitche do finále.

Olympionik Jiří Beran, kterého vloni v Tbilisi dělilo jediné vítězství od medaile, prohrál hned první eliminační duel se Švýcarem Alexisem Bayardem (12:13). Ve středu budou kordisté v Srbsku obhajovat bronzové medaile v týmové soutěži.

Fleretistka Andrea Bímová obsadila 50. místo.

Reklama

Související témata: