Hlavní obsah

Nový rekord European Poker Tour

Italský profesionál Luca Pagano na právě skončeném turnaji European Poker Tour (EPT) ve francouzském Deauville vylepšil vlastní stávající rekord v počtu umístění na finálových stolech hlavních turnajů EPT. Ve Francii skončil na 7. místě s výhrou 110.000 evropských peněz. Byl to pro něho již 7. finálový stůl na této nejprestižnější pokerové sérii v Evropě. Zajímavostí určitě je, že prvního finálového stolu na EPT dosáhl Luca právě na EPT Deauville v roce 2005.

Foto: gettyimages.com

Italský profesionál překonal vlastní rekord v počtu finálových stolů na EPT

Článek

Po posledním úspěchu se Pagano vzdálil svým pronásledovatelům v této statistice. Martin Jacobson a Johannes Strassmann mají na svém kontě oba 5 finálových stolů. Nejúspěšnější Čech v tomto ohledu, Jan Škampa, získal kromě památného vítězství na pražském EPT v prosinci 2009, za které inkasoval více než 1.000.000 $, ještě 4. místo o měsíc dříve na zastávce EPT ve Vilamouře.

O tom, že Luca Pagano se cítí za stoly při všech zastávkách EPT jako doma svědčí i statistika placených pozic v hlavních turnajích této série. I tam je v čele s velkým náskokem právě tento italský profesionál, kterému se podařilo ITM (In The Money) skončit v neuvěřitelných dvaceti případech! Jeho nejbližší pronásledovatelé, z nichž jsou nejznámější Bertrand Grospellier nebo Joao Barbosa, se zatím na peníze dostali v 11ti hlavních turnajích EPT. Z našich hráčů se na placené pozice třikrát dostali Jan Škampa a Ondřej Vinklárek.

Přes tyto úžasné úspěchy je ale Luca Pagano až na 34. místě podle celkových výher na turnajích EPT. Dokonce i jedna žena, Liv Boeree (vítězka  EPT San Remo), si v turnajích EPT vydělala více než rekordman Luca Pagano. Je to způsobeno tím, že nikdy neskončil lépe než na 6. místě. V pokerových turnajích je vždy obrovský rozdíl v penězích na prvních místech. Tolik finálových stolů a placených pozic v sérii EPT je sice úžasný výkon, ale není lepší mít jen jednu trefu z evropských zastávek EPT jako třeba Kanaďan Glen Chorny, který za výhru v EPT Grand Final v roce 2008 získal více než 3.000.000 $? Sice není tak známý jako Luca Pagano, ale prachy jsou prachy a kvůli nim se poker hraje.

Reklama