Hlavní obsah

Patrik Antonius - profil skandinávského žraloka - I. část

Patrik Antonius se narodil v roce 1980 v Helsinkách. Finský profesionální pokerový hráč patří již řadu let mezi světové špičky, ať už se jedná o živé turnaje nebo hry online. Také je jedním z nejvýdělečnějších hráčů cash games na světě.

Foto: partypoker.com

Nadějný tenista s ambicemi na Wimbledon vyměnil raketu za karty, které mu vynesly slávu a obrovské bohatsví.

Článek

Houževnatý a sportovně nadaný Antonius se ve svých třinácti letech rozhodl, že se stane profesionálním tenistou a od té doby se soustředil výhradně na tenis, ve kterém vynikal. Po úspěšném studiu na Helsinki Business College a povinné službě ve finské armádě byl připraven na turnaje v tenise profesionální úrovně a nikdo nepochyboval, že ho čeká zářná kariéra. Osud tomu ale chtěl jinak. Ještě před prvním zápasem se musel vzdát svých snů o dráze profesionálního sportovce kvůli poranění páteře. Naštěstí se v životě cílevědomého Fina objevila další vášeň, kterou byl poker.

Když byl donucen vzdát se tenisu, nepřišel tím jen o náplň života nebo svoje největší hobby, ale také o budoucí povolání. Ve snaze uživit se, vystřídal různé profese od číšníka, podomního prodejce přes tenisového trenéra po modela. Žádná z těchto prací ho však nenaplňovala profesně ani finančně. Poker, kterému se věnoval ve volném čase od střední školy mu nabízel nejen finanční přilepšení, ale i satisfakci pro soutěživého ducha, a tak se rozhodl hrát na plný úvazek.

Několik let se poctivě věnoval studiu hry a pracoval na svém bankrollu. Výsledky se zprvu dostavily online, kde dokázal vklad $200 během dvou měsíců proměnit ve výhry ve výši $20.000. V roce 2003 se již řadil mezi nejlepší evropské hráče online.

Mezitím se Patrikův zdravotní stav zlepšil natolik, že začal uvažovat o návratu na tenisové kurty. Získal stipendium na sportovní univerzitě ve Virginii, sbalil si kufry a odstěhoval se do Ameriky. V zemi pokeru zaslíbené si mladý Fin uvědomil, že jeho místo je u stolu potaženého zelenou plstí, po prvním roce ukončil studium a neváhal se odstěhovat do Mekky hazardu, hříšného Las Vegas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články