Hlavní obsah

WPT World Championship a WPT Super High Roller

WPT championship je jedním z nejprestižnějších světových turnajů, proto nebyla o slavná jména nouze. Finální počet registrantů se zastavil na 152 hráčích, kteří dohromady vytvořili prizepool přesahující 3.600.000 dolarů.

Foto: gettyimages.com

V kasáči Bellagio v nevadském Las Vegas odstartoval před týdnem závěrečný turnaj WPT. Jednalo se o WPT World championship s buy-inem 25,000$.

Článek
Fotogalerie

Vypjatou několikadenní bitvu o titul šampiona WPT absolvovaly mezi mnoha jinými skvělými hráči i tyto hvězdy: Daniel Negreanu, Vanessa Rousso, John Juanda, David Benyamine, Michael Mizrachi a další. Pozdní registraci během třetího dne pak využil například "pokerový spratek" Phil Hellmuth, Jason Mercier nebo Antonio Esfandiari.

Na finálový stůl šestého hracího dne postoupili tito hráči: Wil Wilkinson, Michael Mizrachi, Hafiz Khan, Marvin Rettenmaier, Nick Schulman, Moon Kim, Trevor Pope, Philippe Ktorza, Steve O'Dwyer. Do finálového Heads-upu se probojovali hráči Marvin Rettenmaier a Philippe Ktorza. Z výhry se nakonec radoval zkušený Marvin Rettenmaier, jenž si za první místo připsal výhru  $1.196.858, druhé místo bralo také krásnou částku  $805.310.

V průběhu hlavního turnaje odstartoval i Super High Roller s buy-inem 100.000$. Tento turnaj přilákal 26 hráčů, z nichž 6 využilo možnosti re-entry. Slavná jména v turnaji byla velice podobná main eventu, například Daniel Negreanu, Jason Mercier, Sam Trickett a další. Turnaj probíhal po dobu 3 dní, den 1 končil při 19 hráčích, druhý hrací den se zastavil po vyřazení sedmého hráče. Finálový stůl 3. hracího dne startoval již jen v 6 lidech.

Na tento stůl se probojovali Bill Klein, John Juanda, Tom Marchese, Daniel Perper, Justin Bonomo, Andrew Robl. Vítězem se nakonec stal Tom Marchese (jeden z hráčů, kteří využili možnost re-entry). V Heads upu si poradil s Andrew Roblem a odnesl si tak za první místo $1.308.405, druhé místo bylo oceněno částkou 822.375 doláčů. Nepopulární bublina byla tentokrát 6. místo, které obsadil jindy úspěšný účastník High Roller eventů Justin Bonomo.

A to nejlepší na konec, jak již prosáklo na veřejnost, i v tomto roce přijede slavná World Poker Tour do Prahy. Sponsorem je znovu bwin.com, takže se těšte na komplexní informace a třeba i nějaké zajímavé kvalifikace. Takže začněte šetřit, ať se potkáme na finálovém stole už v prosinci tohoto roku na WPT.

Reklama