Hlavní obsah

Šampión v nové roli. Djokovič servíroval, avšak v metru koblihy

New York/Praha

Odpočinek? Kdepak! Čerstvý šampión US Open Novak Djokovič má po nedělním finále napilno. Jednatřicetiletý Srb následující den hned po ránu opět servíroval, avšak tentokrát americké koblihy. Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz vyměnil raketu za tác s donuty a vyrazil v New Yorku do jedné stanic metra, kde sladké pečivo rozdával.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Novak Djokovič se mohl radovat ze svého čtrnáctého grandslamového titulu

Článek

Televizní show, rozdávání koblih, návštěva muzea. Tak vypadalo pondělí čerstvého šampióna US Open Novaka Djokoviče. Kdepak nějaké dlouhé vyspávání po finále, už před osmou ráno musel být jednatřicetiletý tenista připraven ve studiu americké televizní show TODAY, kde spolu s překvapivou vítězkou turnaje Naomi Ósakaovou odpovídal na otázky moderátora Ala Rokera.

Ten vítěze čtrnácti grandslamů pak vzal do jedné ze stanic newyorského metra, kde mu dal do rukou tác s donuty a srbský hráč začal kolemjdoucí pobízet, aby ochutnali. „Skvělá zkušenost. Tuhle práci jsem rozhodně dělal poprvé v životě,“ pochvaloval si Djokovič novou roli. „Akorát to není úplně moje klasická snídaně, ale užil jsem si zábavu,“ přiznal tenista, který už dlouhá léta drží bezlepkovou dietu.

Další zastávkou třetího hráče světa bylo Americké přírodovědné muzeum. V něm zapózoval třeba u Tyrannosaura Rexe či krokodýlů a chybět u toho nemohla samozřejmě ani jeho trofej. Teď se Djokovič však už těší na volno, které chce strávit se svou rodinou a v plánu má i horskou túru.

Ta červnová, kdy ve Francii vylezl na vrchol Mont Sainte-Victoire mu dala novou inspiraci k tenisu. „Přišla nová vlna energie. Tenis je teď pro mě úplně jiný,“ přiznal v rozhovoru po vítězství. Djokovič po neúspěchu na French Open zvažoval vynechání travnaté části sezóny, avšak právě tento výšlap na horu jeho rozhodnutí změnil. Djokoviče doslova nakopl a tenista pak ovládl Wimbledon, turnaj v Cincinnati a nyní i US Open.

Reklama

Související témata: