Hlavní obsah

Napětí na US Open: Roddicka čeká Federer

PRAHA/NEW YORK

Diváckým šlágrem desátého hracího dne US Open je bezesporu čtvrtfinálový duel miláčka ochozů ve Flushing Meadows Andyho Roddicka s úřadující světovou jedničkou Rogerem Federerem ze Švýcarska, který je reprízou loňského finále. Mimo to ale bude ve středu bojovat o postup do finále český deblový pár Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner a Květu Peschkeovou čeká v ženské čtyřhře souboj o semifinále.

Článek

Roddick bude v New Yorku zachraňovat čest domácích tenistů, v mužské dvouhře je již posledním zástupcem z pořadatelské země. S Federerem má ovšem značně zápornou bilanci 1:13, jediného vítězství nad švýcarským mágem dosáhl v roce 2003 v Montrealu. Letos na světovou jedničku narazil v semifinále Australian Open, které prohrál ve třech setech, loni ve finále ve Flushing Meadows dokázal vyhrát jeden set.

Podle odborníků má ale Roddick proti Federerovi největší šance právě před domácím publikem na US Open. „Myslím, že Andy má na to, aby Rogera porazil. Je připravený vyhrát. Favoritem je ale každopádně Roger,“ podotkl kapitán amerického daviscupového týmu Patrick McEnroe. Americký tenista půjde do čtvrtfinále o něco odpočatější, cestu z osmifinále mu v pondělí usnadnila skreč Tomáše Berdycha ve druhém setu, zatímco Federer odehrál se Španělem Lopezem čtyři sady.

Deblisté Dlouhý s Víznerem si vybojovali místo v semifinále v úterý a hned ve středu je čeká duel o finále. Devátí nasazení vyzvou turnajové pětky, australsko-zimbabwský pár Hanley, Ullyett. Češi nastoupí na kurt po čtvrtfinálovém utkání ženské čtyřhry, v němž bude Peschkeová spolu s Australankou Rennae Stubbsovou usilovat o postup do semifinále přes domácí dvojici Morariuová, Shaughnessyová.

US Open - program 10. hracího dne (začátek v 17:00 SELČ)
Dvorec Arthura Ashe: Čakvetadzeová (6-Rus.) - Peerová (18-Izr.), Szavayová (Maď.) - Kuzněcovová (4-Rus.), Davyděnko (4-Rus.) - Haas (10-Něm.), Jankovičová (3-Srb.) - V. Williamsová (12-USA), Federer (1-Švýc.) - Roddick (5-USA).
Grandstand, třetí zápas: Morariuová, Shaughnessyová (13-USA) - Peschkeová, Stubbsová (6-ČR/Austr.), čtvrtý zápas: Hanley, Ullyett (5-Austr./Zimb.) - Dlouhý, Vízner (9-ČR).

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori