Hlavní obsah

Davyděnko povede ruské tenisty do boje o Davisův pohár

MOSKVA

Čtvrtý hráč světového žebříčku Nikolaj Davyděnko podle očekávání povede ruské tenisty ve finále Davisova poháru proti týmu USA. Rusové budou slavnou Salátovou mísu obhajovat na americké půdě v Portlandu od 30. listopadu.

Článek

Ve středeční nominaci kapitána Šamila Tarpiščeva jsou také Michail Južnyj (19. v žebříčku ATP), Igor Andrejev (33.) a Dmitrij Tursunov (34.). Už dříve bylo zřejmé, že ruské barvy nebude hájit hrdina loňského finále s Argentinou Marat Safin, který letos nebyl ve formě a po výletu v Himálaji ukončil už v půlce října sezónu.

Přesto Tarpiščev ve středu naznačil, že by se Safin přece jen mohl v týmu objevit. "Po delší pauze teprve začal znovu s tréninkem. Ale před losem se nominace ještě může změnit, kdyby se někdo zranil nebo neměl formu. Možná s námi Marat pojede a bude naší tajnou zbraní," uvedl kapitán.

Jasnou jedničkou ruského týmu bude Davyděnko, který v těchto dnech startuje v Šanghaji na Turnaji mistrů. Američané se budou snažit o triumf v osvědčené sestavě Andy Roddick, James Blake a nejlepší deblisté světa Mike a Bob Bryanovi.

Podle Tarpiščeva mají jeho tenisté solidní šanci vyhrát. "Američané sice mají nejlepší světovou dvojici pro čtyřhru, ale nemyslím si, že jejich singlisté Roddick a Blake by byli o tolik lepší než naši hoši," uvedl.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.