Hlavní obsah

Hantuchová v Brně Slovenky neposílí

BRATISLAVA

Cesta k postupu se zdá být volná. Slovenská jednička Daniela Hantuchová ve fedcupovém duelu o průnik do baráže Světové skupiny v Brně nenastoupí. České tenistky v čele s Nicole Vaidišovou budou o víkendu jasnými favoritkami.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová

Článek

Nehrající kapitán slovenského týmu Mojmír Mihal včera večer Hantuchovou telefonicky kontaktoval a pak vyřkl očekávanou zprávu. „Daniela si v zahraničí léčí zraněnou patu. Neví, kdy vůbec s tréninkem začne,“ řekl Mihal.

Místo semifinalistky Australian Open tak do dvouher pošle Dominiku Cibulkovou a zřejmě Magdalénu Rybárikovou. „Nepřekvapuje nás to,“ podotkl kapitán českého družstva Petr Pála. Dnešní los na brněnské radnici se koná v pravé poledne.

České tenistky porazily loni v Bratislavě Slovensko 5:0

Neúčast Hantuchové však Slovenky z míry nevyvádí. „Češky jsou favoritkami, tak ať se snaží,“ vyzývá před víkendem osmnáctiletá Cibulková. Když české tenistky porazily loni v dubnu v Bratislavě Slovensko 5:0, mluvilo se o nepříliš vstřícném chování Hantuchové vůči týmovým kolegyním. „To radši nechci komentovat,“ podotkla později Cibulková v jednom z rozho -vorů.

Na kurt na brněnském výstavišti teď půjde jako šéfka. „Loni jsem mohla jen překvapit, ale za rok se moje výkony posunuly dál,“ přesvědčuje mladinká hráčka. Největší díru do světa zatím Cibulková udělala na loňském Roland Garros, kde uhrála třetí kolo. A jako odměnu si koupila kabelku od Louise Vuittona. Přítelkyně ukrajinského tenisty Sergeje Stachovského a nadšená čtenářka knížek o Harrym Potterovi tvrdí, že má ráda lidi, kteří nic neřeší. „Ti, co vyzařují negativní energii, mi vadí.“

Vaidišové loni Cibulková vzdorovala tři sety

Proto se nechce nechat rozházet ani řečí statistik. Součet pořadí na žebříčku WTA, které drží nejlepší české hráčky Vaidišová (15.) a Lucie Šafářová (31.), je pořád nižší než žebříčkové postavení Cibulkové (48.). Tato 161 centimetrů vysoká slečna má ale pro strach uděláno. Vaidišové loni ve Fed cupu vzdorovala tři sety, poslední prohrála 5:7. Podobnou zkušenost má s houževnatou Slovenkou i další elitní tenistka, Srbka Jelena Jankovičová, která v červenci v Košicích třetí sadu urvala až po boji 9:7.

Ve Fed cupu se Cibulková umí vyhecovat, byť má v singlech vyrovnanou bilanci 3:3. „Ráda bych ji v Brně předělala na aktivní.“ To by ale znamenalo porazit Vaidišovou i Šafářovou.

„Pozice jedničky mi bude vyhovovat,“ tvrdí piešťanská rodačka. Sebevědomí má spoustu. Proč ne? Vaidišovou na prosincové exhibici v chilském Santiagu porazila dvakrát 6:4. „Češky známe dobře. A taky víme, co od nich čekat. Budeme je trápit.“

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová