Hlavní obsah

Šarapovová porazila Cibulkovou a má první titul z antuky

AMELIA ISLAND

Slovenská tenistka Dominika Cibulková skončila na turnaji v Amelia Islandu těsně pod vrcholem. V nedělním finále podlehla 34. hráčka světa hlavní favoritce Rusce Marii Šarapovové, která zvítězila 7:6 a 6:3.

Článek

Obě hráčky dnes prožily premiéru. Osmnáctiletá Cibulková byla ve finále poprvé v kariéře stejně jako předtím v semifinále, o dva roky starší Ruska bojovala poprvé o titul na antuce a hned úspěšně. Na ostatních površích už vyhrát dokázala, nyní má ve sbírce 19 turnajových titulů.

Postup do finále Šarapovové usnadnilo onemocnění Američanky Lindsay Davenportové, která nenastoupila k semifinálovému zápasu.

Ruská šampiónka letošního Australian Open vyhrála první vzájemný souboj s Cibulkovou za necelé dvě hodiny a získala prémii 95 tisíc dolarů. Slovenská hráčka inkasovala bezmála 49 tisíc.

Svůj druhý deblový titul v kariéře získala v Amelia Islandu česká tenistka Vladimíra Uhlířová. S americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou zdolaly ve finále Bělorusku Viktorii Azarenkovou a Rusku Jelenu Vesninovou 6:3 a 6:1 za 65 minut.

AMELIA ISLAND
Dvouhra - finále:
Šarapovová (1-Rus.) - Cibulkovová (SR) 7:6 (9:7), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Matteková, Uhlířová (USA/ČR) - Azarenková, Vesninová (Běl./Rus.) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata:
  Mertensová - Siniaková dnes 11 : 00
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.