Hlavní obsah

Podle ruského tisku byl tenista Berdych jen krůček od vítězství

MOSKVA

Český tenista Tomáš Berdych byl v nedělním zápase čtvrtfinále Davisova poháru v Moskvě proti Nikolaji Davyděnkovi jen krůček od vítězství, píší pondělní ruské deníky. Právě jeden nešťastný krok a následné zranění pak ale stačily k tomu, aby se triumf v celém čtvrtfinále definitivně přiklonil na domácí stranu.

Článek

Od počátku nedělního zápasu Davyděnka s Berdychem prý bylo jasné, že je v moci českého hráče stav čtvrtfinále vyrovnat. "Berdych vypadal jasně svěžejší než jeho soupeř. Od prvního okamžiku vyrukoval proti Davyděnkovi s úplně jiným tenisem, než jaký předvedl v prvním zápase s (Maratem) Safinem: hrál tenis aktivní, rychlý, postavený na silných úderech od základní čáry," napsal v pondělí deník Kommersant. Oba tenisté podle listu hráli na hranici svých možností a například ve třetím setu se prý Davyděnko doslova nutil do běhu.

"V pátém setu už šlo o souboj charakterů. Bylo vidět, jak těžko tenisté zvládají dlouhé rozehrávky a o kolik hůře přistupují k míčům. Až po zápase se Davyděnko přiznal, že v té chvíli říkal (nehrajícímu kapitánovi) Šamilu Tarpiščevovi, že už nemůže běhat," popsal rozhodující okamžiky utkání Kommersant. "Kdo ví, jak by tento zápas skončil, kdyby nakonec únava neporazila Tomáše Berdycha," dodal deník.

List Izvestija: Rusům pomáhají temné tenisové síly

Podle sportovního listu Sport-Express klíčový duel čtvrtfinále ukázal, že ruský tenista prostě nemá síly na úspěch v úporném pětisetovém boji, přestože si například dobře vedl na síti. Zranění soupeře jej zachránilo. "Hrát dál už Tomáš nedokázal - stejně jako Srb Novak Djokovič, který odmítl pokračovat v zápase s Davyděnkem kvůli únavě před začátkem čtvrtého setu únorového zápasu prvního kola," připomněl deník.

Také list Izvestija si na tuto okolnost vzpomněl a připojil poznámku, jestli ruské reprezentaci náhodou v Davisově poháru nepomáhají nějaké tenisové temné síly. "První čtyři sety (zápasu Berdycha s Davyděnkem) byly jako na houpačce. Jenže v pátém se převaha pomalu ale jistě přesouvala na stranu ambiciózního Čecha. Kdo ví, čím by to vše skončilo, kdyby nepřišel zlý osud a Tomáš si nevyvrkl pravý kotník a nemusel utkání vzdát," podotkl deník.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 3 : 1 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 3 : 1 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová