Hlavní obsah

Start Kvitové v semifinále Fed Cupu ohrožuje výron kotníku

BRNO

Start tenistky Petry Kvitové v semifinále Fed Cupu proti americkému týmu v Brně je vážně ohrožen. Dvojka českého výběru si ve čtvrtek při kondičním tréninku podvrtla kotník a na dnešní sraz reprezentace v hale Rondo přišla o berlích.

Článek

Od neděle bude Kvitová v péči lékaře výpravy Vlastimila Voráčka, který po vyšetření rozhodne, zda bude devatenáctiletá hráčka schopna nastoupit. Semifinále s USA se uskuteční o příštím víkendu.

"Zranění se zlepšuje den ode dne," uvedla Kvitová, která si kotník poranila při skocích přes lavičku. "Při dopadu jsem špatně došlápla. Kotník byl třikrát větší. Měla jsem velké obavy, zda budu moci nastoupit," řekla tenistka. Dnes už však mohla na nohu lehce došlápnout.

Nehrající kapitán Petr Pála se o úrazu Kvitové dozvěděl až dnes na srazu. "Chci nejdříve vědět, co zranění řekne lékař a jak vidí šanci, aby nastoupila," prohlásil. O případném povolání náhradnice chce rozhodnout podle momentálního stavu Kvitové v dalších dvou dnech. "Musím si to rozmyslet. Ale chci situaci řešit až v okamžiku, kdy nastane. V úvahu připadají tři až čtyři hráčky," řekl Pála.

Vedle Kvitové se mu v neděli ohlásila také Iveta Benešová, která si jako první z českých tenistek zatrénovala v hale Rondo. Lucie Šafářová by se měla po příletu z Barcelony objevit v Brně v neděli večer, Květa Peschkeová je na cestě z USA.

I když mají české tenistky papírově silnější tým, Pála roli jasného favorita odmítá. "Zkušenosti jsou třeba na naší straně. Ale Fed Cup je týmová soutěž, ve které může dojít k překvapení. Jsme mírnými favority, zápas však určitě nebude jasný," tvrdí Pála.

Na rozdíl od únorového utkání se Španělskem v pavilonu B na Brněnském výstavišti se bude hrát v Rondu, které se v rámci možností před rekonstrukcí částečně obléklo do nového hávu. Zejména šatny působí čistým dojmem. "Je to klasika, povrch, postavené lóže. Řešit asi budeme pouze světla. Zda budou svítit shora, nebo z jiného úhlu," uvedl Pála.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton