Hlavní obsah

Andy potřebuje vidět povzbuzení, říká matka Murrayho

LONDÝN

Až bude vstupovat v úterý na wimbledonskou trávu, ona bude sedět v lóži, aby mu svou přítomností, svými gesty nebo třeba přikývnutím hlavy pomáhala. Judy Murrayová, matka tenisty Andyho Murrayho, britské naděje na triumf ve Wimbledonu po 73 letech, se vždy snaží svého syna podpořit pozitivní náladou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Skotský tenista Andy Murray před svým prvním zápasem ve Wimbledonu.

Článek

"Vím, co (Andy) potřebuje, když se podívá do hlediště. Potřebuje pozitivní podporu, ať se daří, nebo ne," řekla Murrayová v rozhovoru pro Reuters. Snaží se prý neopakovat chyby jiných rodičů. "Dávají hlavu do dlaní, když jejich dítě zkazí úder, což je chyba," podotkla.

Svého syna trénuje od tří let, a proto ví, že stačí, když třeba jen sevře pěst. "Nebo zatleskám, usměji se, cokoli. Hlavně aby věděl, že jsem tam s ním, že to není jenom na něm," dodala Murrayová.

Jak je pro třetího hráče světa důležitá, bylo vidět na turnaji v Queensu. Když Murray proměnil ve finále mečbol, hned spěchal do hlediště, aby se s matkou objal a políbil ji na tvář.

Andyho prý tlak nesvazuje

Murray začne cestu za titulem v úterý proti Američanovi Robertu Kendrickovi. A Murrayová je připravena sejmout z beder svého syna co nejvíce tlaku. "Když se set dostane do stavu čtyři čtyři, pět pět a v žaludku máte chvění, tak v tom nesmím Andyho nechat."

Murray tvrdí, že očekávání celé Británie ho nesvazuje, je naopak pozitivní. V pondělí ale přijel do All England Clubu tajně, vešel bočním vchodem a trénoval na kurtu, ke kterému není přístup.

Murrayová upozornila, že pavouk dvouhry mužů je silný a turnaj nemají předem pro sebe rozdaný Roger Federer a Andy Murray. "Je to několik silných a nebezpečných protivníků," konstatovala.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík