Hlavní obsah

Federer bude ve středu čelit Karlovičovi, stroji na esa

LONDÝN

Ranař Ivo Karlovič stojí Rogeru Federerovi v cestě do semifinále Wimbledonu. Švýcarský tenista, který útočí na šestý triumf na trávě v All England Clubu, se s chorvatským tenistou střetne v prvním utkání středečního programu na centrkurtu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer přichází ke svému prvnímu zápasu na letošním Wimbledonu.

Článek

Více než dva metry vysoký Karlovič ničí soupeře v Londýně tradičně svým drtivým servisem. Ve čtyřech zápasech nastřílel 137 es, ale druhý nasazený Federer z tenisového obra žádný strach nemá. Karloviče zdolal v osmi z devíti vzájemných duelů, včetně Wimbledonu 2004.

Navíc Federer se po triumfu na pařížské antuce při French Open cítí uvolněný a hraje zcela bez stresu. "Všechno je perfektní. Dobře se pohybuji, podávám, mám svůj dobrý rytmus hry od základní čáry," liboval si Federer po osmifinálové výhře nad Švédem Robinem Söderlingem.

Britští fanoušci zbystří pozornost hned po Federerově utkání. Na dvorec totiž nastoupí jejich muž Andy Murray, proti kterému bude stát Juan Carlos Ferrero. "Budu muset hrát opravdu skvěle, abych Andyho zastavil," řekl Španěl, který dostal do soutěže divokou kartu, ale do čtvrtfinále Wimbledonu postoupil stejně jako předloni.

Murray stále věří

"Věřím, že pořád mohu Wimbledon vyhrát. To se od prvního zápasu nezměnilo, ale jak jsem řekl, musím hrát svůj skvělý tenis," burcoval se třetí nasazený Murray po dramatu se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. "Juan Carlos je bývalou světovou jedničkou, grandslamový šampion, takže mě určitě nečeká nic lehkého. O podcenění nemůže být řeč."

Další velkolepou čtvrtfinálovou bitvu může přinést na kurtu číslo jedna duel bývalého vítěze Wimbledonu Lleytona Hewitta a amerického tvrďáka Andyho Roddicka. "Lleytona zcela respektuji. Už toho dokázal hodně a na tomhle povrchu umí být nebezpečný," řekl Roddick.

Poslední semifinalista vzejde z duelu turnajové čtyřky Novaka Djokoviče s německým tenistou Tommym Haasem.

Středeční program (začátek ve 14:00):
Centrální dvorec: Federer (2-Švýc.) - Karlovič (22-Chorv.), Murray (3-Brit.) - Ferrero (Šp.).
Kurt č. 1: Haas (24-Něm.) - Djokovič (4-Srb.), Hewitt (Austr.) - Roddick (6-USA).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.