Hlavní obsah

Vaidišová má být hlavním tahákem letošního Prague Open

PRAHA

Ve vzkříšení tenisové formy Nicole Vaidišové věří organizátoři ECM Prague Open 2009 v Praze na Štvanici. Právě někdejší sedmá hráčka světa má být totiž hlavním tahákem turnaje, jenž se letos uskuteční od 13. července čistě už jen jako podnik ženského okruhu WTA. Mužský challenger, jenž byl ještě před rokem součástí celého podniku, se tentokrát konat nebude.

Článek

"Z úmyslu pořádat opět i challenger jsme letos ustoupili ze dvou důvodů," prohlásil ředitel ECM Prague Open Vladislav Šavrda. "Za prvé se v době ekonomické krize musel objem vynaložených prostředků snížit. A za druhé se nůžky mezi podnikem WTA a mužským challengerem rozevřely už příliš," vysvětlil na středeční tiskové konferenci v Praze.

I tak nebylo jednoduché sehnat během ekonomické krize dostatek finančních prostředků. "Neustále jsme řešili, jak udělat turnaj efektivnější, nicméně o jeho zrušení jsme ale nikdy neuvažovali. S organizací WTA a společností ECM je podepsána pětiletá smlouva, která vyprší až v roce 2013," připomněl Šavrda.

Fanoušci tak letos na Štvanici uvidí hned sedm špičkových českých tenistek včetně Vaidišové, Ivety Benešové, Petry Kvitové, nebo Kláry Zakopalové. Nasazenou jedničkou turnaje bude dvanáctá hráčka světa a semifinalistka French Open Dominika Cibulková, v první třicítce žebříčku WTA jsou Italka Francesca Schiavoneová a Sybille Bammerová z Rakouska.

Legendy zastoupí Pat Cash a Henri Leconte

Pravidelnou součástí Prague Open bývá exhibice tenisových legend. Tentokrát proti sobě ve dvouhře nastoupí wimbledonský vítěz Pat Cash a někdejší světová pětka mužského žebříčku Henri Leconte z Francie. Oba pak nastoupí také ve čtyřhře proti dvojici Bohdan Ulihrach, Mansúr Bahramí. Exhibice se uskuteční v neděli dopoledne před finálem dámské dvouhry turnaje.

Během turnaje proběhne také několik doprovodných akcí, například Dětský den, kdy některé hráčky věnují část svého dne dětským návštěvníkům. Tradičně poputuje na konto kojeneckého ústavu v Praze také charitativní šek. Vstupenky na Prague Open stojí 150 korun během týdne, 200 korun pak na víkendový program. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Prague Open s dotací 220 tisíc amerických dolarů je součástí International Series, jejímž vyvrcholením bude na začátku listopadu turnaj v Bali. Toho se zúčastní dvanáct nejlepších hráček okruhu, které se neprobojují na Turnaj Mistryň v Dohá a vyhrají alespoň jeden z třicetiu turnajů International Series.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík