Hlavní obsah

Vaidišovou domácí prostředí svazovalo, diváci ji vypískali

PRAHA

Mohl to být hezký návrat na domácí kurty, kde ji čeští fanoušci neviděli na vlastní oči dlouhých osm let. Ovšem těm, kteří na pražskou Štvanici v úterý zavítali, nepřipravila Nicole Vaidišová zrovna hezkou podívanou. Tenistka, která měla být hlavní ozdobou turnaje ECM Prague Open, vypadla za necelou hodinu a půl už v prvním kole s Ruskou Kudrjavcevovou a fanoušci ji z kurtu vypískali.

Foto: Pavel Lebeda/ECM Prague Open

Zklamaná Nicole Vaidišová

Článek

Vaidišová přitom začala dobře - už v první hře sebrala Rusce podání. Jenže hned vzápětí svůj servis ztratila a za stavu 2:3 dokonce "vykouzlila" dvě dvojchyby v jedné hře. Přesto game nakonec vyhrála a několika povedenými údery po lajně nastartovala sérii, která vedla k jejímu vedení 5:3 v prvním setu. Přesto sadu ztratila poměrem 5:7, když za stavu 5:4 neuhrála ze svého podání ani míček.

Ve druhém setu získala česká tenistka vůbec první balon až za stavu 0:2 a 0:30 a to ještě jen díky tomu, že Kudrjavcevová zahrála do autu. Další průběh jen zopakoval stav, v jakém se Vaidišová nyní nachází. Chyběl ji pohyb, vytvářela školácké minely, a ani před zraky svého přítele Radka Štěpánka se nedokázala vybičovat k lepšímu výkonu, druhý set prohrála 2:6.

Rozhodně jsem nechtěla doma prohrát

"Někdy se mi nepodařily jednoduché míče a dělala jsem zbytečné chyby. Někdy je prostě den, kdy můžete dělat cokoliv a prostě to nejde...," vykládala česká tenisová diva na pozápasové tiskové konferenci. A jak sérii neúspěchů zvrátit? "Ten recept kdybych měla, tak bych ho dělala. Nevím, asi to chce čas, trpělivost. Musím myslet dopředu a snad to přijde," chlácholila sebe i přítomné novináře.

Největší zklamání ale připravila českým fanouškům, kteří ji přišli na centrální dvorec pražské Štvanice podpořit. "Bylo hezké hrát doma, měla jsem tu rodinu a spoustu kamarádů, přítele. Na druhou stranu mě to trochu i svazovalo, určitě jsem se chtěla víc předvést. Rozhodně jsem doma nechtěla prohrát," řekla Vaidišová, jenž je momentálně až na 141. místě světového žebříčku.

Mizerné výsledky pokračují

A po turnaji v Praze se pořadím nejspíše ještě o něco propadne. Pokud tak bude pokračovat, hrozí ji na dalších turnajích hraní kvalifikace a na srpnové US Open by se třeba ani nemusela dostat. "Tak to prostě je. Ale budu trénovat a doufat, že se výsledky zlepší. Mám zhruba nějakou představu, kam bych se chtěla do konce roku vrátit," tvrdí Vaidišová. Dalším turnajem, kde se představí, bude americký Stanford.

Dvacetiletá hráčka pokračuje v mizerných výkonech, které ji poslední dobou provázejí. V letošním roce vyhrála jen devět z celkových 22 zápasů a na šesti turnajích včetně pražského vyhořela už v prvním kole. Jakýsi záblesk lepších časů zažila jen v březnu na turnajích v Indian Wells a Miami, kde porazila alespoň dvě soupeřky a došla do třetího kola. Naposledy se vítězka šesti podniků WTA radovala z triumfu na turnaji ve Štrasburku před třemi lety.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová