Hlavní obsah

Dvě české tenistky prošly kvalifikací na US Open

NEW YORK

Závěrečného grandslamu sezóny US Open se zúčastní další dvě české tenistky. Přes kvalifikaci do hlavní soutěže postoupily Barbora Záhlavová-Strýcová a Eva Hrdinová. Ta si tak po Wimbledonu vyzkouší premiérově atmosféru dalšího turnaje "velké čtyřky". Naopak závěrečný boj o postup na US Open nezvládla Klára Zakopalová.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

Záhlavová-Strýcová ve 3. kole kvalifikace proti Marianě Duqueové Marinové z Kolumbie vyhrála první set 6:4. Po stejném výsledku ale přišla o druhou sadu a ve třetí musela česká tenistka dotahovat náskok soupeřky. Nakonec však dovedla utkání do tie-breaku, který vyhrála 7:4. Nyní se pokusí poprvé v kariéře projít přes první kolo US Open.

Hrdinová svedla ještě vyrovnanější bitvu s patnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou. Poté co česká hráčka vyhrála první set v tie-breaku, převzala otěže zápasu mladá Britka. Ve třetím setu pak vedla již 4:1, ale Hrdinová udělala čest svému jménu, zápas nevzdala a vynutila si další zkrácenou hru. V ní byla opět úspěšnější a vyhrála 7:6, 4:6 a 7:6.

To Zakopalová se na kurtu s Ukrajinkou Marijou Korytcevovou příliš nezdržela. V prvním setu dokonce dostala nepopulárního kanára, a přestože se ve druhé sadě herně vzchopila, prohrála 0:6 a 4:6.

Na kurtech US Open se tak objeví celkem šest českých tenistek.

Kvalifikace grandslamového US Open:
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Záhlavová-Strýcová (12-ČR) - Duqueová (31-Kol.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), Korytcevová (20-Ukr.) - Zakopalová (13-ČR) 6:0, 6:4, Hrdinová (ČR) - Robsonová (Brit.) 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (7:4).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.