Hlavní obsah

VIDEO: Tenistka Ivanovičová se trápí dál a očekává bezesné noci

PRAHA

O dosud největší překvapení se na US Open postarala bývalá světová jednička Ana Ivanovičová, která v 1. kole nestačila na ukrajinskou tenistku Katerynu Bondarenkovou. Srbská kráska sice vyhrála první set, v dalších dvou však na kurtu kralovala Bondarenková, která vyhrála poměrem 2:6, 6:3, 7:6. "Nevěřila jsem si jako dřív," přiznala po zápase Ivanovičová.

Foto: Eduardo Muňoz, Reuters

Srbská tenistka Ana Ivanovičová smutní při utkání proti Kateryně Bondarenkové.

Článek

Když v minulém roce vyhrála Ana Ivanovičová French Open a stala se světovou jedničkou, ležel jí tenisový svět u nohou. Pak se ale začala trápit. Na konci října sice ještě ovládla turnaj v Linci, ale to byl její poslední úspěch. V letošní sezóně se do finále probojovala jen jednou, a to v březnu na turnaji v Indian Wells, kde však podlehla Rusce Věře Zvonarevové. Na French Open a ve Wimbledonu prošla jen do osmifinále. A nyní na US Open vypadla hned v 1. kole.

Není divu, že se po utkání ještě na kurtu rozplakala a prohlásila, že ji čekají bezesné noci. "Moc to bolí. Z té porážky budu mít spoustu bezesných nocí. Problém byl v tom, že jsem si nevěřila jako dřív. Měla jsem šanci zvítězit, ale v nejdůležitějších okamžicích jsem chybovala," přiznala Ivanovičová v rozhovoru na webových stránkách US Open.

"Musím to ale přijmout a poučit se z toho. Jsem si jistá, že mám potenciál vrátit se zpátky na vrchol. Ještě to ale bude chvíli trvat," uvedla jedenáctá hráčka světa. V čem je problém, sama neví. "Nedaří se mi a já netuším proč. Příliš o všem přemýšlím. Asi budu muset změnit svůj přístup k tenisu. Kondice, psychika, hra. Všechno to do sebe musí správně zapadnout, a to mi teď nějak nejde," zamýšlela se nad příčinou neúspěchu jednadvacetiletá tenistka.

Zlepšení by mohl přinést i odpočinek. "Už dlouho jsem neměla pořádnou dovolenou, na níž bych mohla tenis vypustit z hlavy. Takže už se těším, až nějaká bude," dodala rodačka z Bělehradu. A na otázku, na kolik let se cítí, odpověděla s úsměvem. Tak na pětadvacet. Jestli to takhle ještě chvíli potrvá, budu mít pod očima váčky."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová