Hlavní obsah

Tenisové legendy se sjedou do Prahy na exhibici, Wilander i zazpívá

PRAHA

V polovině listopadu se do České republiky sjedou legendy světového tenisu. V pražské O2 areně se v sobotu 21. listopadu představí bývalé světové jedničky - Boris Becker, Stefan Edberg a Mats Wilander. Chybět ale nebudou ani české tenisové hvězdy Karel Nováček a Jiří Novák. Wilander se navíc představí v roli zpěváka a Carl-Uwe Steeb zatančí čaču.

Foto: Drago Prvulovic, ČTK/AP

Tenista Mats Wilander v Praze i zazpívá

Článek

"Je to rok tenisu," prohlásil Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která exhibici Advantage Tennis pořádá. Do Prahy se v polovině listopadu sjede osm legend světového tenisu. V pražské O2 areně budou proti sobě bojovat ve dvou týmech. Karel Nováček si k sobě vybral krajana Jiřího Nováka a dvě bývalé světové jedničky - Švédy Matse Wilandera a Stefana Edberga. V týmu dalšího bývalého tenisového krále - Borise Beckera bude Francouz Henri Leconte a Němci Eric Jelen a Carl-Uwe Steeb.

"To je jasné, že vyhrajeme my," prohlásil s úsměvem na tváři Jiří Novák na úterní tiskové konferenci. "Jsem moc rád, že se mohu této akce zúčastnit, je to pro mě prestižní záležitost. Nějakých menších exhibicí jsem se již zúčastnil, ale tohle bude něco úplně jiného. Už se moc těším," přiznal bývalý pátý hráč světa. "Trénovat spolu asi moc nebudeme. Něco ale připravíme pro diváky. Doufám, že se budou dobře bavit," dodal Novák.

A podobné přání má i Stefan Edberg. "Samozřejmě, že chci vyhrát. Touha po vítězství ale už není taková jako dříve. Tady budeme chtít hlavně pobavit diváky," řekl v telefonickém rozhovoru ze Stockholmu třiačtyřicetiletý Edberg. "Do Prahy se už moc těším, je to krásné město," uzavřel legendární švédský tenista, který každý týden pilně trénuje, aby se udržel ve formě.

Ve dvouhře se utká Becker s Edbergem

Ve čtyřhrách nastoupí Novák s Nováčkem proti Steebovi s Jelenem a dvojice Becker - Leconte bude svádět boj s Edbergem a Wilanderem. Zajímavou podívanou nabídnou i dvě dvouhry. V té první se utká Wilander s Lecontem. A druhá dvouhra nabídne "bitvu" Beckera s Edbergem.

Součástí celé události budou i společenské akce. Většina tenistů dorazí do Prahy až v pátek 20. listopadu. Mats Wilander a Carl-Uwe Steeb zamíří do metropole už dříve. Budou tady totiž dolaďovat svá vystoupení. Steeb bude trénovat taneční kroky čači, kterou zatančí na plese spolu s Karolínou Gudasovou a Wilander všem hostům zahraje na kytaru a zazpívá. "Měl by zazpívat tři písničky, jedna z nich by měla být Knockin' on Heaven's Door," prozradila Petra Píchalová-Langrová, manažerka projektu.

Samotná exhibice je na programu v sobotu 21. listopadu od 15 hodin v pražské O2 areně. Ceny vstupenek se pohybují od 290 do 590 korun.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová