Hlavní obsah

Nadal uznává kvality Berdycha a Štěpánka, ale hodlá Davis Cup vyhrát

LONDÝN

Ve finále Davisova poháru mezi Španělskem a Českou republikou budou podle Rafaela Nadala klíčové dvouhry prvního dne. Španělský tenista to dnes řekl zpravodaji ČTK v Londýně při příležitosti prezentace aktérů Turnaje mistrů. "Můj názor je, že první den a první dvouhry budou ve finále Davis Cupu klíčové," řekl Nadal dva dny před zahájením Turnaje mistrů.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

"Víme, jak bude finále těžké. Musíme být připraveni hrát dlouhá a tvrdá utkání," pokračoval druhý hráč světového žebříčku. O českých reprezentantech Radku Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi Nadal řekl, že jsou to hráči dobří na všech površích. "Mají dobré výsledky i na antuce. Hrají také velmi dobře čtyřhru," dodal. "Doufám ale, že my budeme hrát tak, abychom získali pro Španělsko čtvrtý Davisův pohár."

V posledních týdnech se ale hraje výhradně na tvrdých dvorcích, a tak by Nadal prý uvítal, kdyby měl více času na přechod z rychlého povrchu na antuku, na které se bude v Barceloně od 2. do 4. prosince o týmovou trofej hrát. Přesto udělá vše pro to, aby měl na zvykání jen čtyři dny. To by totiž znamenalo, že na Turnaji mistrů bude hrát ve finále. "Budu mít jen čtyři dny, doufám," řekl Nadal.

Při setkání s novináři v britské metropoli zdůraznil, že se cítí perfektně psychicky i fyzicky. "Mám nejlepší závěr sezony v životě," řekl a připomněl, že se letos dostával do finále a semifinále turnajů na rychlých površích, což se mu na konci roku dosud příliš nedařilo. "Je to mnohem lepší, než jsem čekal," prohlásil.

Připustil však, že by chtěl hrát méně. "Končit sezonu 6. prosince a opět hrát začátkem ledna, to je trochu bláznivé. A myslí si to všichni," řekl Nadal, který letos vynechal Wimbledon a další turnaje kvůli problémům s koleny. "Nezáleží to ale na mně, já kalendář nepřipravuji."

Zdůraznil také, že mu nezáleží na tom, zda skončí sezonu jako světová jednička. "Pořadí je důležité, ale hlavně mi záleží na vítězství," řekl Nadal. "Pokud tady v Londýně vyhraju, bude mi jedno, jestli jsem druhý nebo třetí na světě."

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton