Hlavní obsah

McEnroea taky nikdo netrestal, zlobí se po udělené pokutě Williamsová

PRAHA

Serena Williamsová je rozhořčená! Světovou jedničku rozzlobila pokuta 82 tisíc dolarů (1,4 miliónů korun), kterou dostala za konflikt s čárovou rozhodčí v semifinále letošního US Open. Podle osmadvacetileté tenistky je sankce nepřiměřená a neobjektivní.

Foto: Andrew Schwartz, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová (vpravo) hovoří s čárovou rozhodčí, která podle Williamsové chybovala.

Článek

"V první řadě musím připomenout, že jde až o 92 tisíc dolarů, protože deset tisíc jsem už zaplatila po skončení US Open," rozčiluje se na blogu globalgrind.com Serena Williamsová. Ta se v semifinále US Open rozlítila na čárovou rozhodčí poté, co zahlásila její chybu nohou.

"Nejdřív jsem zůstala jak opařená a myslela jsem si, že špatně slyším. Většinou jsem v takovýchto momentech zápasu vždy zůstávala klidná, tam ale moje trpělivost už přetekla," vysvětluje své počínání vítězka nedávného Turnaje mistryň.

"Už jsem s tím něco musela udělat," dodává osmadvacetiletá Američanka. Výsledkem incidentu byl trestný bod a konec zápasu. Od Mezinárodní tenisové federace pak ještě dostala rekordní pokutu 82 tisíc dolarů a dvouletou podmínku. "Je zřejmě rozdíl v posuzování ženského a mužského tenisu. Například Jeff Tarango musel zaplatit polovinu sumy, kterou napařili mně. A to jeden z členů jeho týmu fyzicky napadl rozhodčího," zlobí se dál vítězka jedenácti grandslamů.

"A co třeba hvězdný John McEnroe. Ten se často s rozhodčími hádal, až z toho vznikl takový folklór, že to všem přišlo zábavné, místo toho, aby ho potrestali. A to je ten rozdíl v přístupu. Netvrdím, že mě neměli potrestat. Chci ale jen spravedlnost a stejné posuzování trestů podle závažnosti provinění," uzavírá světová jednička.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori