Hlavní obsah

McEnroea taky nikdo netrestal, zlobí se po udělené pokutě Williamsová

Serena Williamsová je rozhořčená! Světovou jedničku rozzlobila pokuta 82 tisíc dolarů (1,4 miliónů korun), kterou dostala za konflikt s čárovou rozhodčí v semifinále letošního US Open. Podle osmadvacetileté tenistky je sankce nepřiměřená a neobjektivní.

Foto: Andrew Schwartz, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová (vpravo) hovoří s čárovou rozhodčí, která podle Williamsové chybovala.

Článek

"V první řadě musím připomenout, že jde až o 92 tisíc dolarů, protože deset tisíc jsem už zaplatila po skončení US Open," rozčiluje se na blogu globalgrind.com Serena Williamsová. Ta se v semifinále US Open rozlítila na čárovou rozhodčí poté, co zahlásila její chybu nohou.

"Nejdřív jsem zůstala jak opařená a myslela jsem si, že špatně slyším. Většinou jsem v takovýchto momentech zápasu vždy zůstávala klidná, tam ale moje trpělivost už přetekla," vysvětluje své počínání vítězka nedávného Turnaje mistryň.

"Už jsem s tím něco musela udělat," dodává osmadvacetiletá Američanka. Výsledkem incidentu byl trestný bod a konec zápasu. Od Mezinárodní tenisové federace pak ještě dostala rekordní pokutu 82 tisíc dolarů a dvouletou podmínku. "Je zřejmě rozdíl v posuzování ženského a mužského tenisu. Například Jeff Tarango musel zaplatit polovinu sumy, kterou napařili mně. A to jeden z členů jeho týmu fyzicky napadl rozhodčího," zlobí se dál vítězka jedenácti grandslamů.

"A co třeba hvězdný John McEnroe. Ten se často s rozhodčími hádal, až z toho vznikl takový folklór, že to všem přišlo zábavné, místo toho, aby ho potrestali. A to je ten rozdíl v přístupu. Netvrdím, že mě neměli potrestat. Chci ale jen spravedlnost a stejné posuzování trestů podle závažnosti provinění," uzavírá světová jednička.

Reklama