Hlavní obsah

Hradecká věří, že tenistky se mohou v Itálii probít do finále

PRAHA

Při své fedcupové premiéře se tenistka Lucie Hradecká stala hrdinkou českého týmu. V únorovém duelu s Německem vyhrála dvouhru, s Květou Peschkeovou i rozhodující čtyřhru a výrazně přispěla k postupu do semifinále. V tom Češky o víkendu narazí na domácí Italky a Hradecká doufá, že existuje šance na postup.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká tenistka Lucie Hradecká

Článek

"Italky vypadají, že mají formu, ale ve Fed Cupu člověk nikdy neví. Mohou být třeba po turnajích utahané a my uděláme maximum pro výhru," řekla Hradecká ČTK a České televizi před odjezdem do Říma.

Proti Italkám by měla opět vytvořit deblový pár s Peschkeovou. To je její hlavní role. "Tak to beru, holky na singla jsou jasné (Lucie Šafářová a Petra Kvitová) a my s Květou se budeme snažit zařídit bod v deblu," uvedla Hradecká. Případně je ale připravena naskočit znovu do dvouhry. "Když dostanu šanci, tak budu ráda, a když ne, tak budu holkám ráda fandit na lavičce," řekla.

Ve čtyřhře je s Peschkeovou čeká silný pár Roberta Vinciová a Sara Erraniová. Italky spolu vyhrály dva poslední turnaje a Vinciová ve Fed Cupu ještě čtyřhru neprohrála. "Ona (Vinciová) má velký přehled na síti, z bekhendu čopuje a servis má volnější. Člověk se do toho musí tlačit a nenechat ji, aby vás rozebrala," řekla Hradecká.

Věří v úžasný víkend

Po Fed Cupu v Brně se Hradecká přesunula do amerického Midlandu, kde se ještě vezla na fedcupové vlně euforie. I po dlouhém přeletu postoupila na turnaji ITF s dotací 75 tisíc dolarů až do finále dvouhry a vyhrála čtyřhru. Pak ovšem následovala šňůra turnajů okruhu WTA a 74. hráčka světa prohrála šestkrát hned v prvním kole.

"Sice se výsledkově moc nedařilo, ale myslím si, že herně to je docela dobré," řekla pražská rodačka. Všechny prohrané zápasy byly vyrovnané, ale Hradecká se na konci nikdy neradovala. "Nevím, kde je zakopaný pes. Nemůžu dostat poslední míček do kurtu. V tom je tenis docela krásný. I když člověk maká, tak to nejde hned na prvním turnaji. Člověk musí vydržet a ono se to otočí," věří.

Má dojem, že její pohyb po kurtu je v pořádku. I takticky hrála podle svých slov dobře. V koncovkách setů jí nejspíše chybí více sebedůvěry. "Je to v hlavě. Člověk může hrát sebelíp, ale když nedá poslední míč, tak to sráží dolů. A když má v dalším zápasu set a vede 4:1, tak si říká, že by měl udělat a ono zase nic."

Fedcupový zápas, nejlépe úspěšný, by mohl Hradecké pomoci do dalšího průběhu sezony. "Snad jo. Určitě to bude skvělý týden a doufám, že i víkend bude úžasný jako v Brně," přála si třiadvacetiletá hráčka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori