Hlavní obsah

Štěpánek zvládl po návratu na kurty i druhý zápas a je v Prostějově ve čtvrtfinále

PROSTĚJOV

Daviscupový reprezentant Radek Štěpánek vyhrál na tenisovém turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově i druhý zápas po svém návratu na kurty po překonání únavového syndromu, když ve dvou setech zdolal Francouze Renevanda 6:4, 7:6 a postoupil už do čtvrtfinále. Soupeř mu ale vzdoroval a tak ho udolal až po boji.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

„Bylo to nahoru, dolů. Francouz neměl, co ztratit, hrál uvolněně, riskoval a chvílemi mu to vycházelo. Ve druhém setu mě dostal i do nesnází, když za stavu 5:4 pro něj měl tři setboly. Dostal jsem se však z toho a zbytek zápasu jsem už kontroloval,“ tvrdil Štěpánek.

„Na zápas jsem se snažil maximálně připravit a své myšlenkové pochody si dát dohromady. To se podařilo, ale teprve čas ukáže, jak na tom jsem. Přece jen, na tři vítězné sety jsem ještě nehrál. Je i jasné, že za čtrnáct dnů tréninku po dlouhém válení nemohu být úplně v pohodě. Zatím si však nestěžuji a doufám, že to vydrží co nejdéle,“ pokračoval Štěpánek.

Ve čtvrtfinále se utká s pátým nasazeným Finem Nieminenem. „Je to nesmírně kvalitní hráč, který byl v minulosti mezi třiceti nejlepšími na světě a i nyní má výbornou formu. Však také s Rodickem na grandslamu v Paříži vypadl až v pěti setech. Hru má postavenou na výborné kondici a servisu. Moc se na něj těším a doufám, že i přes něj půjdu dál,“ uvedl Štěpánek.

Ještě před ním se do čtvrtfinále prostějovského challengeru probojoval i Jan Hájek, který po bitvě zdolal Portugalce Machada 6:3, 7:6 (2).

„Znám ho velmi dobře. Loni jsem s ním prohrál ve finále turnaje v Aténách. Je urputný, nesmírně běhavý. Věděl jsem, že to nebude procházka a to se potvrdilo. Po kurtu lítal tak, že jsem míče musel zabíjet natřikrát, abych získal bod. V závěru druhého setu dokonce začal získávat navrch a měl setbol. Naštěstí jsem to dotáhl do tiebreaku. V něm jsem ale dominoval,“ tvrdil Hájek s tím, že se mu hrálo lépe než v úterý.

„Předvedl jsem i kvalitnější výkon. Přece jen, nervozita již nebyla taková, jako v prvním kole. Půjde-li to tak dál, ve finále bych mohl hrát nejlepší tenis,“ smál se Hájek, který příště narazí zřejmě na mnohem těžšího soupeře a to třetího nasazeného Rumuna Hanesca. „Ve čtvrtfinále si nelze vybírat. Teď si půjdu odpočinout a na další duel začnu myslet až večer,“ uvedl Hájek. To ještě netušil, že Hanescu se postará o senzaci, když později ve třech setech podlehl Španělovi Ramosi-Vinolasovi. Stejně dopadl i druhý nasazený Španěl Montaňés, který překvapivě nestačil zase na Portugalce Gila.

Program turnaje narušil stejně jako v úterý déšť a tak zápasy s výjimkou těch na zastřešeném centrálním kurtu, začaly s několikahodinovým zpožděním až odpoledne.

Čtyři české tenistky postoupily do druhého kola turnaje v Brně

Čtyři české tenistky se probojovaly do druhého kola mezinárodního turnaje ITF Strabag Cup s dotací 25 000 dolarů v Brně. K úterním postupujícím Zuzaně Ondráškové a Tereze Hladíkové se v dnešním programu, který zkomplikoval déšť, přidaly pátá nasazená Eva Birnerová a Eva Hrdinová.

Birnerová porazila snadno Camilu Silvaovou z Chile 6:2, 6:2 a Hrdinová si poradila po vyrovnaném souboji s Aljonou Sotnikovou z Ukrajiny, nad kterou zvítězila 7:5, 6:3.

Tenisový challenger mužů Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 125 000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Renavand (Fr.) 7:5, 6:2, Hájek (6-ČR) - Machado (Portug.) 6:4, 7:6 (7:2), Pospíšil (ČR) - Alcaide (Šp.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:0, Golubjov (7-Kaz.) - Hernych (ČR) 7:6 (7:5), 6:3, Nieminen (5-Fin.) - Granollers (Šp.) 2:6, 6:3, 6:4, Gil (Portug.) - Montaňés (2-Šp.) 6:1, 6:4, Ramos-Vinolas (Šp.) - Hanescu (3-Rum.) 3:6, 6:4, 6:2, O. Rochus (4-Belg.) - Zemlja (Slovin.) 5:7, 6:2, 6:2.
Mezinárodní tenisový turnaj žen ITF Strabag Cup v Brně (antuka, dotace 25.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Birmerová (5-ČR) - Silvaová (Chile) 6:2, 6:2, Kawaová (Pol.) - Schiechtlová (Rak.) 6:2, 7:5, Lu Ťing-ťing (Čína) - Klapková (ČR) 6:3, 6:4, Siegmundová (Něm.) - Kubičíková (ČR) 6:1, 6:2, Juríková (SR) - Vongsouthiová (7-Fr.) 6:2, 7:5, Wienerová (SR) - Malíková (ČR) 6:2, 6:3, Hrdinová (ČR) - Sotnikovová (Ukr.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.