Hlavní obsah

Lendl pobláznil Prostějov, exhibici s Novákem, která skončila smírně, si užíval

PROSTĚJOV

Jedinečný zážitek připravil tenisovým příznivcům nejlepší „československý“ hráč všech dob legendární Ivan Lendl v exhibici s někdejší světovou pětkou Jiřím Novákem. A do posledního místa zaplněné tribuny prostějovského centrkurtu oběma nadšeně aplaudovaly. S raketou v ruce se na kurtě představil po neuvěřitelných šestnácti letech, ale kdo čekal srandičky a nějaké plácání, byl překvapen.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ivan Lendl.

Článek

Držitel sedmi grandslamových titulů zůstal věrný své pověsti perfekcionisty a o patnáct let mladšímu soupeři nic nedaroval. Na dvorci běhal jako za mlada a Novákovi často zle zatápěl. „Nejsem na hlouposti, ale chtěl jsem, aby se lidi bavili a tak jsem občas něco pronesl,“ tvrdil po exhibici Lendl, který skutečně diváky několikrát rozesmál. „Ta strana je nějaká špatná,“ dobíral si například Lendl svého soka, když dvěma vítěznými hrami v řadě se ujal vedení 3:2. „Už nemůžeš?,“ dál hecoval Nováka poté, co zahrál excelentní kraťas, na který jeho soupeř nedosáhl.

„Jsme přece domluveni, že to budeš hrát na mě,“ nic nedaroval svému velkému vzoru Novák. Na ostříleného kozáka Lendla si však stejně nepřišel. „Vidím, že jsi unavenej, musíme to skončit,“ prohlásil Lendl za stavu 5:5, když se Novák chystal servírovat do následující hry.

„Domluvené to nebylo. Nějak se to prostě sešlo,“ dušoval se po skončení exhibice Lendl ve vztahu k remízovému výsledku. „S Jirkou jsme si to zkusili už včera a to jsem naštěstí vyhrál,“ dodal ostravský rodák a pochvaloval si, že se na kurtu cítil výborně.

„Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že si to budu tak užívat, nevěřil bych. Doufám, že to s dalšími zápasy bude ještě jen a jen lepší. Na veteránské soutěže se ale v žádném případě nedám. Dva dny za sebou hrát nechci. Vydržel bych to sice a asi i kdybych musel absolvovat tři sety, ale na druhý den bych na to doplatil. Tomu se chci vyhnout. U tenisu ale zůstanu, i když mě brzdí v golfu, který stále preferuji. Dva, tři zápasy si dám v září v Americe, pak něco ve Francii a v říjnu v Maďarsku. To abych byl rozehraný na listopadovou exhibici s Björnem Borgem v Ostravě. Moc se tam těším, protože doma jsem nehrál třicet let,“ konstatoval Lendl.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová