Hlavní obsah

Kvitová je přes prohru spokojená a chce to dotáhnout ještě dál

LONDÝN

Česká tenistka Petra Kvitová sice ve čtvrtečním semifinále prohrála ve Wimbledonu s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou, ale se svou hrou byla spokojená. Věří také, že dosažená meta není z její strany poslední slovo, chtěla by to dotáhnout ještě dál.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petra Kvitová ve Wimbledonu

Článek

"Myslím, že jsem sehrála dobrý zápas a že jsme hrály dobře. Chyběl jenom kousek," řekla po utkání, které prohrála 6:7 a 2:6. "Byla prostě lepší, ale určitě se s ní dá hrát," uvedla česká hráčka, která prý nebyla při svém premiérovém semifinále na grandslamovém turnaji nervózní. "Nebyla jsem moc nervózní, jen v šatně a trochu při rozehrávce. Pak to ze mě spadlo a od začátku zápasu jsem hrála jen jakoby pro radost," prohlásila.

"Já jsem jenom chtěla, abych nezklamala. A jsem hrdá, že to nebylo tak rychle jako v Austrálii," řekla v souvislosti s utkáním se Serenou Williamsovou na letošním Australian Open, které prohrála hladce 2:6 a 1:6.

Je přesvědčená, že jí úspěch nezmění, ale pomůže zlepšit její tenis. "Nebudu z Londýna odjíždět jako jiný člověk, ale jestli budu odjíždět jako jiná hráčka, se teprve uvidí," uvedla dvacetiletá tenistka. "Chci se k tomu postavit pozitivně a ještě víc trénovat. Vidím, že můj tenis se pořád zlepšuje, a budu chtít, aby se zlepšoval dál. Určitě to budu chtít dotáhnout dál," zdůraznila.

Fandili Kodeš, Suková i Navrátilová 

Ocenila, že ji přijeli podpořit rodiče s bratrem a dojala ji podpora slavných českých tenistů minulosti. "Jsem ráda, že jsem měla v boxu Jana Kodeše a Helenu Sukovou. To bylo pro mě hodně emotivní. Také před zápasem za mnou přišla Martina Navrátilová a popřála mi hodně štěstí. To jsou určitě pěkné chvíle," řekla. "Ale snad se to bude ještě někdy opakovat."

Pokud jde o průběh zápasu, myslí si, že některé returny mohly být lepší. "Servis nebyl špatný, ale jsou tam pořád nedostatky," řekla. Do zápasu šla se záměrem servírovat Williamsové do těla, co nejlépe returnovat a více chodit na síť. "To byly klíče k tomu, aby se s ní dalo hrát, protože výměny byly víceméně vyrovnané," prohlásila.

Postup do semifinále ve Wimbledonu na ni nasměroval velkou pozornost médií. "Po čtvrtfinálovém zápase s Kaiou Kanepiovou toho bylo tolik, že jsem si říkala, že to nemám zapotřebí. Ale chápu, že to k tomu patří. Já na to nejsem zvyklá, ale pokud budou ještě takové výsledky, doufám, tak si na to budu muset víc zvyknout," prohlásila. "Jsem ráda, ale já se z toho snad nezblázním."

Nová je pro ni také náhlá popularita doma. "Vůbec na to nejsem připravená, nevím, co mě doma čeká. Možná tady zůstanu ještě pár dní," řekla se smíchem. "Teď si to nedokážu vůbec představit."

Nyní chce strávit pár dní bez tenisu a zřejmě se odhlásí z turnaje v Budapešti. "Raději si odpočinu. Navíc jde o antukový turnaj a já pak už budu hrát jen na betonu," dodala.

Věří také, že jí postup ve Wimbledonu pomůže k nasazení na dalším grandslamovém turnaji US Open. "Nasazení na grandslamu byl jeden z mých letošních cílů. Jako nasazená nemusím jít aspoň dvě kola na nějakou brutální hráčku," řekla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová