Hlavní obsah

Navrátilová nastoupí ve Fed Cupu

NEW YORK

Nestárnoucí tenistka Martina Navrátilová se možná postará o další rekordní zápis. V listopadu totiž zřejmě nastoupí v týmu USA k semifinálovému duelu Fed Cupu proti Belgii. Legenda světového tenisu, která 18. října oslaví 47. narozeniny, by se tak stala nejstarší hráčkou, která kdy v ženské týmové soutěži hrála.

Článek

Nehrající kapitánka týmu USA Billie Jean Kingová nominaci oznámí až dnes, avšak podle informací agentury AP by Navrátilová mezi vybranou čtveřicí neměla chybět.

Podle anonymního zdroje blízkého americkému tenisovému svazu by měly s Navrátilovou ve finálovém turnaji nastoupit Meghann Shaughnessyová, Alexandra Stevensonová a Lisa Raymondová. Právě poslední jmenovaná by měla s Navrátilovou, která má ve Fed Cupu ojedinělou bilanci sedmatřiceti zápasů bez prohry, nastoupit ve čtyřhře.

Belgie bez Clijstersové a Heninové

Belgičanky přicestují na finálový turnaj koncem listopadu do Moskvy bez dvou nejlepších hráček světa: jedničky Kim Clijstersové a dvojky Justine Heninové-Hardenneové. Vedle Američanek a Belgie budou o titul ve Fed cupu usilovat domácí ruské tenistky a Francouzky.

V ženské obdobě Davisova poháru Navrátilová naposledy nastoupila v roce 1995, kdy přispěla k vítězství Američanek nad Rakouskem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík