Hlavní obsah

Kurnikovová asi praští s tenisem

LONDÝN

Anna Kurnikovová prohlásila, že začátkem příštího roku asi pověsí tenisovou raketu na hřebík a pokusí se o kariéru jako herečka a televizní moderátorka. Dvaadvacetiletá Ruska to prohlásila v pondělním rozhovoru pro britský deník London Evening Standard. Už při letošním US Open působila Kurnikovová jako komentátorka

Foto: ČTK/Michal Doležal

Kurnikovová je v poslední době ozdobou spíše společenských akcí než tenisových kurtů

Článek

"Hraní a moderování jsou věci, kterým bych se určitě jednou chtěla věnovat," řekla Kurnikovová, která se v neděli jako jedna z hlavních celebrit účastnila v Monte Carlu předávání hudebních cen. "Bylo by úžasné účinkovat v seriálech jako jsou například Sex ve městě nebo Přátelé. Dostala jsem mnoho nabídek na něco podobného, ale nikdy jsem kvůli tenisu neměla čas se jim věnovat."

Bez turnajového titulu

Jako tenistka Kurnikovová nikdy nedosáhla nejvyšších met, v žebříčku byla nejvýše na osmém místě a na ženském okruhu dokonce nevyhrála jediný turnaj. Přesto díky svému vzezření půvabné lolitky dokázala vydělat milióny, a to díky mnoha sponzorům, kteří se stále předhánějí v nabídkách, aby propagovala právě jejich výrobek. Exkluzivní smlouvy má pak s firmami Adidas a Omega. V rámci kampaně hodinářské firmy se letos v červnu objevila i v Praze

V poslední době toho Kurnikovová navíc na kurtech ani moc neodehrála, laboruje totiž se zraněnými zády. "Doktoři říkají, že moje zranění je chronické. Nechci se vrátit k hraní, pokud nebudu zdravotně v pořádku na sto procent." Definitivně chce  Kurnikovová o své následující tenisové kariéře rozhodnout  v lednu. "Mohla bych si občas zahrát nějaké exhibiční zápasy, ale nevím, jak bych se znovu vyrovnala s důsledným  dodržováním rozsáhlého rozpisu hlavních turnajů, kdy jeden podnik navazuje na druhý."

"S tenisem jsem začala už v pěti letech - to máte 17 let tvrdého tréninku každý den. Tenis je můj život, ale opravdu nevím, co bude dál. Uvidíme v lednu," dodala na závěr Kurnikovová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.