Hlavní obsah

VIDEO: Tenisová raketa pro chobotnici, aneb pálka s dvěma rukojeťmi

NEW YORK

Vyvolal rozruch. A není se moc co divit. Americký tenista Brian Battistone totiž hraje s raketou, která má dvě rukojeti. Jednatřicetiletý tenista je přesvědčen, že hraje s nejlepší raketou na světě.

Tenista Dan Battistone s obouručnou raketou

Článek

„Když jsem ji viděl poprvé, myslel jsem si, že je to šílenost. Ale pak jsem si uvědomil, že je prostě lepší, než normální raketa,“ vzpomíná hráč, jenž je na 102. místě deblového žebříčku ATP.

Kvůli nestandardnímu  vzhledu svého nářadí vzhledu musí občas vyslechnout posměšné poznámky. „Někteří protihráči mi nadávají do klaunů,“ směje se. Stejné posměšky  slyší zhusta i jeho bratr Dan, který "obouručce" propadl také a stal se jejím velkým propagátorem.

Raketu vyvinul Lionel Burt a své dílo nazval The Natural Tennis Racquet, což v překladu znamená přirozená raketa. A za tím si Battistone stojí. „Hraji s ní oběma rukama, z obou stran jednoruč i obouruč,“ pochvaluje si.

Obouručná tenisová raketafoto: Sport.cz/archiv

Ale zvláštní raketa není jediná zvláštnost Američanovy hry. Při servisu si totiž jednou rukou nadhodí vysoko míček nad hlavu, přehodí raketu do stejné ruky, vyskočí a ve vzduchu balónek zasáhne. Dosahuje tak rychlosti podání až 230 km/h. „Jako kluk jsem hrával volejbal, tak jsem si zkusil podání jako při něm a šlo to,“ vysvětluje.

Diváci si však další tenisové představení s neobvyklou raketou a nečekaným servisem na US Open již neužijí, Battistone totiž se svým krajanem DeHeartem podlehl indicko-pákistánské dvojici Bopanna-Kureši a ve Flushing Meadows.

Ale nic není ztraceno, americké e-shopy se chopily příležitosti a už si ji můžete objednat. I s poštovným do Evropy za novinku (v různých velikostech od 26 do 29 palců) a s různým výpletem za ni zaplatíte v přepočtu asi 4500 korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.