Hlavní obsah

Na Hopmanově poháru se znovu potkají rekordmani Mahut s Isnerem

PERTH

Na Hopmanově poháru smíšených tenisových týmů dojde začátkem příštího roku k prvnímu setkání Francouze Nicolase Mahuta s Američanem Johnem Isnerem od jejich památného wimbledonského duelu. Isner letos v červnu na londýnské trávě porazil Mahuta v suverénně nejdelším zápasu historie.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Až do úmoru hráli Francouz Nicolas Mahut (vlevo) a John Isner v prvním kole Wimbledonu.

Článek

Osmadvacetiletý Mahut se dostal do francouzské nominace pro tradiční turnaj v australském Perthu dnes po odhlášení daviscupového reprezentanta Gaela Monfilse, jenž má problémy s kolenem. Aktuálně 132. hráč vytvoří dvojici s Kristinou Mladenovicovou a s Isnerem by se měl utkat 3. ledna, kdy je naplánován duel Francie - USA.

Isner s Mahutem v prvním kole letošního Wimbledonu sehráli téměř nekonečný zápas, v jehož průběhu padlo několik rekordů. Z vítězství 70:68 v pátém setu se po 183 gamech a 11 hodinách hry radoval Američan, jenž si pomohl 113 esy.

Na Hopmanově poháru by k podobnému dramatu došlo jen stěží, neboť se hraje pouze na dva vítězné sety a ve třetí sadě rozhoduje tie-break.

Reklama

Související témata:
  Mertensová - Siniaková dnes 11 : 00
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.