Hlavní obsah

Nadal a Del Potro nechybějí v nominaci na finále Davisova poháru

Druhý hráč světa Rafael Nadal povede španělské tenisty za ziskem pátého titulu v Davisově poháru. O "salátovou mísu" se bude hrát příští týden na antuce v Seville, jedničkou v nominaci Argentiny je Juan Martín del Potro.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Argentinec Juan Martín del Potro

Článek

Kapitán španělských tenistů Albert Costa povolal spolu s Nadalem na finále světovou pětku Davida Ferrera, který stejně jako Nadal hraje v Londýně Turnaj mistrů. Tým doplňují Feliciano López a Fernando Verdasco, kteří mohou hrát dvouhru a spolu i čtyřhru.

Argentinský lodivod Tito Vazquez vsadil na jedenáctého hráče žebříčku Del Potra, zkušeného Davida Nalbandiana, Juana Mónaka a Juana Ignacia Chelu.

"Rozhodující bude první den finále. Nadal bude tvrdý oříšek k rozlousknutí, je to bojovník a tahoun, takže 1:1 po úvodních dvouhrách by bylo fajn," řekl Vazquez. Svému týmu věřil. "Máme nejsilnější složení za poslední dobu," dodal.

Španělé vyhráli Davisův pohár čtyřikrát, naposledy v roce 2009, kdy ve finále porazili české tenisty. Argentina hrála ve finále třikrát, ale nikdy neuspěla.

Reklama