Hlavní obsah

VIDEO: Jakmile uvidíš soupeře u sítě, tref ho, radí Lendl Murraymu

Monte Carlo

Andy Murray má v honbě za úvodním vítězstvím v grandslamovém turnaji a ve stíhací jízdě za Djokovičem, Nadalem a Federerem novou zbraň. Jeho kouč Ivan Lendl mu radí, aby zapomněl na gentlemanství a ve chvíli, kdy bude jeho soupeř na síti, ho beze studu napálil přímo do těla.

Ivan Lendl napálil Vitase Gerulaitise do hlavy

 
Článek

„Jediné, co po mně chce (Lendl), je to, abych hráče zasáhl. Snaží se mi to vštípit do paměti. Říká: 'jakmile ten chlápek přijde k síti, prostě se ho snaž trefit'," svěřil se Skot novinářům v Monte Carlu, kde Murray v úterý postoupil již do třetího kola. „Takový je jeho smysl pro humor," dodal Skot.

Lendl si během bohaté kariéry vysloužil pro svou drsnou hru přezdívku Ivan Hrozný. „Jsem si jistý, že jste viděli video, na němž Lendl bije forhendem (Vitase) Gerulaitise během zápasu. To je to, co miloval. Téměř každý hráč, se kterým jsem hovořil, má podobnou historku ze vzájemného zápasu.

Murray s Lendlem spolupracuje od začátku letošního roku. Čtvrtý hráč světa od té doby zvítězil v Brisbane (22. titul v kariéře) a dvakrát se probojoval do finále (Miami, Dubaj). Spolupráci s Američanem narozeným v Ostravě si nemůže vynachválit. „Myslím, že na mě má uklidňující vliv. Když se (během zápasu) podívám do boxu, kde sedí, cítím se mnohem klidnější."

Skot si ke spolupráci vybral Lendla i kvůli podobnosti začátku jejich kariér. Lendl vyhrál první grandslamový titul až ve čtyřiadvaceti letech (od té doby získal osm titulů z turnajů velké čtyřky), předtím odešel čtyřikrát ve finále poražen. Murray prohrál v dosavadní kariéře tři grandslamová finále.

Letos bude mít ještě další tři příležitosti triumfovat - na French Open, Wimbledonu a US Open.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori