Hlavní obsah

Berdych často chyboval a se Simonem prohrál ve dvou setech. V Paříži skončil

Paříž
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych nestačil ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Paříži na domácího Gillese Simona a prohrál dvakrát 4:6. V prvním setu se Francouzi podařil jeden brejk a díky němu získal první set ve svůj prospěch, ve druhém předvedl skvělý comeback, když otočil nepříznivý stav 1:4 a postoupil do semifinále.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Tomáš Berdych v osmifinálovém duelu turnaje v Paříži s Kevinem Andersonem

Článek

"Takhle dobře hrát jsem ho už dlouho neviděl, v pohybu a obraně určitě patří k nejlepším. S takovými výkony bude v žebříčku brzy zase hodně vysoko," ocenil Berdych dvacátého hráče světa, jemuž před necelými čtyřmi roky patřilo šesté místo.

Berdych v utkání proměnil jediný z deseti brejkbolů. Hned tři se mu naskytly v závěrečném gamu, ale nenasazený Francouz dotáhl z 0:40 na shodu a posléze využil druhý mečbol. "Takhle rozhodně v celém zápase nepodával, ale zrovna v téhle chvíli dá tři esa," posteskl si Berdych. Bilanci ve vzájemných zápasech si Simon vylepšil na 5:2.

"Tomáš umí spoustu věcí dobře, ale dnes měl problémy s vítěznými údery. Navíc já moc nechyboval. Jsem rád, že se mi tady tak daří, protože jsem vyrůstal nedaleko odtud a tenhle turnaj mám moc rád," citovala Simona agentura AP.

Tipsarevič vzdal

Ve čtvrtek měl Francouz volno, neboť jeho soupeř Kei Nišikori z Japonska kvůli zranění kotníku z turnaje odstoupil. Vítěz pařížského turnaje z roku 2005 Berdych zato absolvoval třísetovou bitvu s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Dnes mohl sedmadvacetiletý český tenista přidat šedesáté vítězství v sezoně, ale na další vylepšení osobního rekordu nedosáhl. Šanci bude mít příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, pak ho čeká ještě pražské finále Davisova poháru se Španělskem.

Simon se v semifinále střetne s polským kvalifikantem Jerzym Janowiczem, jemuž v třetím setu za nepříznivého stavu 1:4 vzdal osmý nasazený Janko Tipsarevič. Diváci ho z dvorce vyprovodili nesouhlasným bučením, podle organizátorů si srbský tenista stěžoval na vyčerpání.

Tenisový turnaj série Masters v Paříži, dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (Fr.) - Berdych (5-ČR) 6:4, 6:4on-line
Ferrer (4-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6:2, 7:5
Janowicz (Pol.) - Tipsarevič (8-Srb.) 3:6, 6:1, 4:1 skreč
Llodra (Fr.) - Querrey (USA) 7:6 (7:4), 6:3

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík