Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem bavili v Londýně tancem i hrou a jsou v semifinále

Londýn/Praha
Aktualizováno

Deblisté Radek Štěpánek a Leander Paes zvítězili i ve svém druhém vystoupení na Turnaji mistrů, když v londýnské O2 areně zdolali španělské duo Marcel Granollers, Marc López po setech 7:5 a 6:4 a postoupili do semifinále prestižního turnaje. Česko-indický pár znovu bavil nejen hrou, ale také tancem, kterým oslavovali některé z vítězných výměn.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Radek Štěpánek (vlevo) a Leander Paes na Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

Štěpánek s Paesem, podobně jako Granollers s Lópezem, vyhráli svůj úvodní duel. Česko-indický pár porazil pákistánsko-nizozemské duo Kúreší, Rojer ve dvou setech. Španělé překvapivě porazili nejvýše nasazené Američany Boba a Mika Bryanovy.

Oba páry podávaly v úvodním setu vynikající výkony. Jen v pátém gamu měli na raketě Štěpánek s Paesem brejk, Granollers však předvedl světový lob, který spadl přesně na základní čáru, jak později ukázalo Jestřábí oko. Česko-indický pár si však vypracoval další šanci v samém závěru setu, za stavu 6:5 a tu se mu podařilo využít. Štěpánkův tvrdý úder Španělé nedokázali zkrotit a balónek skončil za základní čárou.

López a Štěpánek měli problémy se servisem

Ve druhém setu se Štěpánkovi nedařilo na servisu. V londýnské O2 areně, v níž seděli také Štěpánkova manželka Nicole Vaidišová či fotbalista Chelsea Juan Mata, ztratil hned první podání, když Granollers využil třetí brejkbol dalším podařeným dlouhým lobem. Podruhé Španělé vyzráli na českého tenistu v pátém gamu. O hru předtím však sami o servis přišli. Skalp Lópezova podání slavili Paes se Štěpánkem znovu tanečkem, čímž podobně jako v prvním zápase pobavili halu.

Štěpánek s Paesem se zpět do druhého setu dostali v osmém gamu, když si znovu „vyšlápli" na servis Lópeze. Brejkbol využil nechytatelnou smečí Štěpánek. Právě český hráč šel poté servírovat a poprvé ve druhé sadě si podání udržel. To se ukázalo jako klíčové, protože v následujícím gamu za stavu 5:4 při podání Granollerse se česko-indický pár propracoval hned ke čtyřem setbolům a první z nich využil po dvojchybě Španěla.

Turnaj mistrů, čtyřhra:
Paes, Štěpánek - Granollers, López 7:5, 6:4.on-line
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Kúreší, Rojer (7-Pák./Niz.) 7:5, 6:4
1.Paes, Štěpánek2204:02
2.B. Bryan, M. Bryan2113:21
3.Granollers, M. López2112:31
4.Kúreší, Rojer2020:40

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články