Hlavní obsah

Lendlův dril byl k ničemu. Murray dostal potupnou lekci, antuka zůstává prokletá

Monte Carlo

Když na začátku měsíce ovládl turnaj v Miami a protlačil se na druhé místo na světě, očekávalo se, že by britský tenista Andy Murray mohl začít předvádět velké věci i na antuce. Jenže prokletí červeného povrchu se vrátilo v Monte Carlu pětadvacetiletému Skotovi jako bumerang.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Andy Murray se v utkání s wawrinkou trápil, nakonec dostal krutou lekci.

Článek

Murray sliboval, že pro zlepšení hry na antuce udělá maximum. Do Monte Carla si dokonce přivezl i kouče Ivana Lendla, s nímž tam také poprvé trénoval. Jenže Britovy naděje krutě utnul Švýcar Stanislas Wawrinka, jenž světovou dvojku hladce vyřídil už v osmifinále během necelé hodiny 6:1 a 6:2.

„Začal jsem dělat hodně chyb a on byl navíc schopen diktovat téměř všechny výměny. Když sundáte nohu z plynu, nedáváte potom do úderů potřebnou sílu, abyste mohl začít kontrolovat výměny," sypal si popel na hlavu poražený Brit.

Na antuku si musím zvyknout

Wawrinka v zápase předváděl přesně to, co Murraymu chybělo. Trefoval tvrdší a nebezpečnější údery, tradičně dokázal tlačit i ze svého bekhendu. Švýcar zakončil zápas s 23 vítěznými míči a šestnácti nevynucenými chybami, zatímco Murray končil s tragickou bilancí sedmi vítězných míčů a čtyřiadvaceti chyb.

„Je to pochopitelně velké zklamání. Nikdo nechce takhle prohrávat zápasy. Doufám, že to můžu vzít jako motivaci pro zlepšení. Potřebuju ještě udělat spousty práce," uvědomil si svěřenec českého kouče.

Podle svých slov zůstane i po vyřazení z turnaje v Monte Carlu kvůli tréninku do příštího pátku. Své snažení o zlepšení na antuce by rád korunoval na grandslamovém French Open. Ještě předtím ho ale čeká další velký turnaj v Madridu.

„Neodehrál jsem tu špatné turnaje, ale potřebuju vždy čas, abych si na antukovém povrchu cítil komfortně. Potřebuju více zápasů se špičkovými hráči, abych viděl, co je špatně, na čem musím ještě pracovat. Každopádně teď musím hodně makat, abych byl na Madrid dobře připravený," dodal Murray.

Ve své kariéře už se dokázal dostat do semifinále na Roland Garros, nicméně loni na antuce nedokázal překročit hranici čtvrtfinále. A pokud myslí útok na pozici světové jedničky vážně, musí výsledky a výkony na tomto povrchu ještě hodně vylepšit.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 1 : 0 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 1 : 0 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová