Hlavní obsah

Stolní tenisté vybojovali evropský bronz

COURMAYEUR

Čeští stolní tenisté prohráli v semifinále mistrovství Evropy s Německem 1:3 na zápasy a společně se Švédskem tak získali v italském Courmayeuru bronzové medaile. Češi dosáhli na cenný kov na evropském šampionátu v soutěži družstev poprvé po sedmnácti letech.

Foto: internet

V soutěži družstev získal jediný bod českého týmu Petr Korbel.

Článek

V utkání s Německem získal jediný bod českého týmu Petr Korbel, vítězům vybojovala dvě výhry světová jednička Timo Boll. Německo bude hrát finále s Běloruskem v úterý od 16:00.

Úřadující mistr Evropy Boll nedal šanci Markovi Čihákovi a vyhrál 3:0. Němcova rychlá levá ruka rozdělovala míčky přesně na stůl a Čihák vedl jen krátce na začátku třetího setu.

Před prázdným hledištěm pak Korbel svedl pětisetový duel s Jörgem Rosskopfem. Česká jednička prohrávala 0:2 na sety, ale další dvě sady razantním způsobem získala ve svůj prospěch. V rozhodující páté sadě Korbel vedl 8:5, ale pak za stavu 9:10 musel odvracet mečbol. Další dva míče Korbel získal a zápas šťastně vyhrál 3:2.

Boll byl velkým soustem

V utkání trojek o důležitý druhý bod prohrál Josef Plachý se Zoltanem Fejerem-Konnerthem 2:3 na sety. Český hráč ztratil všechny liché sety, přičemž o rozhodující pátou sadu přišel v poměru 8:11. Korbel už nevykřesal naději na možný obrat, nedokázal vzdorovat jistému Bollovi a dvaadvacetiletému soupeři podlehl 0:3.

Medaile z Courmayeru je prvním medailovým úspěchem mužského družstva od roku 1986. Šampionát se tehdy konal v Praze a domácí čtveřice ve složení Milan Orlowski, Jindřich Panský, Jiří Javůrek a Vladislav Broda na něm postoupila až do semifinále. Švédové a poté i Poláci v boji o třetí místo byli sice již nad síly týmu, semifinálová účast ale znamenala obhajobu bronzu z roku 1984 (Panský, V. Broda, Miroslav Broda, Josef Dvořáček).

Přes semifinále se stolní tenisté přehoupli dodnes pouze dvakrát. Muži měli nejblíže k titulu mistrů Evropy v letech 1958 a 1982, pokaždé ale narazili na silnější Maďarsko. Ani ženské družstvo na zlato nikdy nedosáhlo, i když si cestu do finále proklestilo dokonce čtyřikrát.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.