Hlavní obsah

Koukalová na Prague Open postoupila před zraky rodiny

PRAHA

Klára Koukalová se stala druhou domácí tenistkou, která na turnaji ECM Prague Open v Praze úspěšně zvládla úvodní kolo. Druhá nasazená hráčka v úterý na štvanickém centrálním dvorci zdolala hráčku z kvalifikace Šahar Peerovou z Izraele po setech 6:3, 7:5. Třiadvacetiletá pražská hráčka se chtěla na Štvanici vytáhnout před svými rodiči, kteří seděli v hledišti.

Foto: ČTK/AP

Klára Koukalová

Článek

"Dlouho mě neviděli hrát, chtěla jsem se ukázat, jak hraji dobře, ale moc to nevyšlo," řekla Koukalová novinářům po utkání. "První zápas je vždycky těžký a tady je těžší o to, že jsme v domácím prostředí," řekla Koukalová.

V utkání prvního kola Koukalová potřebovala k vítězství pět mečbolů. Stihla to krátce před deštěm. "Nesmí pršet, musím to dohrát," povzbuzovala se Koukalová, protože nechtěla mít přerušený zápas za stavu 1:0 na sety a mečbol za stavu 6:5. Peerová se trápila na servisu, udělala patnáct dvojchyb.

Na turnaji s dotací 140 000 dolarů kategorie Tier IV je Koukalová jako světová čtyřicítka druhou nasazenou. Loni už byla v Palermu i turnajovou jedničkou, ale výhodu v tom nevidí. "Je to jedno. Každý zápas je těžký, každý to umí," uvedla tenistka.

Poprvé se na turnaj přišel podívat i prezident republiky Václav Klaus. Hlava státu sledovala kousek zápasu Koukalové a také Michaely Paštikové, která porazila Slovenku Ludmilu Cervanovou.

PRAGUE OPEN
Dvouhra - 1. kolo:
Koukalová (2-ČR) - Peerová (Izr.) 6:3, 7:5, Paštiková (ČR)- Cervanová (SR) 6:1, 3:6, 6:0, Brandiová (Portor.) - Loitová (Fr.) 6:7, 7:5, 6:1, Jacksonová (USA) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 6:1, 6:1, Craybasová (USA) - Suchá (8-SR) 6:3, 6:2, Diazová-Olivaová (Arg.) - Weingärtnerová (7-Něm.) 6:4, 6:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.