Hlavní obsah

Štěpánek - Karlovič 6:1, 6:2Štěpánek a Rosol postoupili v Monte Carlu hladce do druhého kola

Monte Carlo
Aktualizováno

Český tenista Radek Štěpánek vstoupil suverénně do turnaje série Masters v Monte Carlu. V duelu dvou pětatřicátníků deklasoval na monacké antuce Chorvata Iva Karloviče za 59 minut 6:1, 6:2. Postoupil i jeho daviscupový kolega Lukáš Rosol, který potřeboval o deset minut víc na vítězství 7:5, 6:1 nad Jevgenijem Donským z Ruska.

Foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda

Radek Štěpánek na archviním snímku

Článek

Štěpánek, jenž z dosavadních čtyř vzájemných zápasů tři vyhrál, sebral soupeři v obou setech dvakrát podání, při svém servisu se naopak pod tlak prakticky nedostával. V prvním setu ztratil při svém podání jen tři fiftýny, ve druhém sice jednou čelil brejkbolu, v dalších hrách ale soupeři dovolil získat opět jen tři míčky.

Osmadvacetiletý Rosol při své monacké premiéře v hlavní soutěži navázal na dvě vítězství ze čtvrtfinále Davisova poháru s Japonskem. Donského, který postoupil z kvalifikace, po nevydařeném úvodu prvního setu přehrál a jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu mezi Polákem Jerzym Janowiczem a Michaelem Llodrou z Francie.

Štěpánkovým protivníkem ve druhém kole bude někdejší světová jednička Roger Federer. Čtvrtý nasazený Švýcar, jenž měl v prvním kole volný los, se Štěpánkem prohrál z patnácti vzájemných zápasů jen dva duely, oba na antuce. Naposledy se český tenista radoval v roce 2008 na turnaji Masters v Římě.

Obhájkyni Plíškovou nepustil v Malajsii na kurt déšť

Obhájkyně titulu Karolína Plíšková musela odložit svůj úvodní zápas na turnaji v Kuala Lumpuru. Českou tenistku a její srbskou soupeřku Aleksandru Kruničovou dnes nepustil na kurt déšť. Kvůli špatnému počasí se odehrál jen jediný zápas.

Dvaadvacetiletá Plíšková loni v Malajsii získala svůj jediný titul na okruhu WTA. Zápas s Kruničovou byl odložen na úterní odpoledne, na kurtu č. 1 by měla česká hráčka nastoupit hned po duelu svého dvojčete Kristýny proti Maďarce Timee Babosové.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3 452 415 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Karlovič (Chorv.) 6:1, 6:2
Rosol (ČR) - Donskoj (Rus.) 7:5, 6:1
Kohlschreiber (Něm.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4
Fognini (10-It.) - Sousa (Portug.) 5:7, 7:5, 6:4
Montaňés (Šp.) - Paire (Fr.) 7:5, 4:6, 6:2
Ramos (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 7:5
Andújar (Šp.) - Roger-Vasselin (Fr.) 2:6, 7:5, 7:6 (7:5)
Robredo (11-Šp.) - Goffin (Belg.) 6:4, 6:1
Bautista (Šp.) - Pospisil (Kan.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Rosol, Štěpánek (ČR) - Čilič, Marach (Chorv./Rak.) 6:2, 7:6 (7:5).
Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Koviničová (Č. Hora) - Mestachová (Belg.) 6:4, 6:2.
Další program narušil déšť.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články