Hlavní obsah

Hra, set a zápas! Netradiční zásnuby legendární Navrátilové uchvátily svět

New York

Česká rodačka Martina Navrátilová prožila díky tenisu nespočet nervy drásajících bitev, v nichž si za každou cenu musela věřit, i když skóre zrovna nevypadalo růžově. Zatím asi nejsilnější nervozitu v osobním životě legenda prožila v sobotu. Ve slavném newyorkském parku ve Flushing Meadows si během vrcholícího programu US Open našla čas, aby v přímém přenosu požádala o ruku svou dlouholetou přítelkyni Julii Lemigovovou. Po chvilce napětí pak mohla Navrátilová spolu se svou čerstvou snoubenkou slavit další velké životní vítězství.

Foto: Fred, ČTK/AP

Martina Navrátilová (vlevo) a její nastávající manželka Julia Lemigovová.

Článek
Fotogalerie

„Děkuji vám všem za gratulace - jsem velmi šťastná, stejně jako Julia a celá naše rodina," vzkázala na svém twitterovém účtu legendární tenistka poté, co se jí k zásnubám s poslední miss tehdejšího SSSR Julií Lemigovovou slétaly tisíce gratulací z celého světa.

„Jsme spolu šest let a nedokážu si představit život bez tebe. Prosím, vezmi si mě," byla věta, která pomocí obrazovek zazněla po postupu Keie Nišikoriho do finále US Open ze zázemí areálu ve Flushing Meadows k miliónům divákům. Určena byla ale osobě jediné - Julii Lemigovové, s níž Navrátilová strávila posledních šest let svého života. Ženě, která tenisové legendě řekla vysněné „ano“.

Obě dámy spolu momentálně žijí v Miami po boku dvou dcer Lemigovové. „Jsme spolu šťastní, Martina byla posledním chybějícím článkem naší rodiny,“ raduje se Lemigovová, která skončila v roce 1991 druhá ve světové soutěži krásek Miss Universe, kde jako poslední žena reprezentovala kolabující Sovětský svaz. Momentálně má životní partnerka Navrátilové vlastní kosmetickou firmu.

Navrátilová stále umí na US Open zabodovat

Netradiční zásnuby v podání jedné z nejlepších tenistek historie nemohly zůstat bez povšimnutí fanoušků i světových médií. „Hra, set a zápas! Tenisová legenda Martina Navrátilová dnes pro sebe ukradla celou show na US Open,“ oslavuje čin Navrátilové obvykle bulvární britský Daily Mail a pokračuje: „Martina měla v minulosti problematické vztahy, ale nyní se zdá, že žena oddaná sportu konečně našla svůj ideální protějšek.“

Daily Mail také připomíná, že Lemigovová stála po boku Navrátilové ve velmi těžké chvíli, když původem česká tenistka úspěšně bojovala v roce 2010 s rakovinou prsu.

„Martina Navrátilová autorkou dalšího kouzla na US Open,“ hlásá titulek The Huffington Post. „Tenisová legenda se dokáže i po více než pětadvaceti letech od svého posledního singlového triumfu v New Yorku chopit své příležitosti na kurtu Arthura Ashe. Tentokrát to udělal tak, že prostě poklekla,“ pokračuje americký server a dodává: „Opravdu dojemný moment byl navíc vysílán na obří obrazovce na dvorci.“

„Láska byla dobrým důvodem pro změnu během sobotního programu US Open,“ uvádí časopis People svůj článek o radostné novině ve světové tenisové rodině. „Navrátilová nečekaně vypálila svou otázku během přestávky ve chvíli, kdy barvitě komentovala mužská semifinále,“ pokračuje proslulý magazín.

„Tenisová legenda právě na stanici Tennis Channel odpovídala na otázku Kena Solomona, když se otočila k Lemigovové a pronesla, že tentokrát bude pokládat otázky sama. Navrátilová poté poklekla a nabídla své přítelkyni diamantový prsten. Lemigovová se nejprve rozplakala, poté svou partnerku objala a řekla ano. Šťastný pár pak odstranil zátku z luxusního šampaňského a přípitkem stvrdil svou společnou budoucnost,“ popsal People jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě Navrátilové.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori