Hlavní obsah

Vaidišová je osmnáctá na světě, ale chce v žebříčku ještě výš

BANGKOK/PRAHA

Asijské turné proměňuje tenistka Nicole Vaidišová ve svoji krasojízdu. Po titulu v Soulu triumfovala v neděli i na turnaji v Tokiu a ve světovém žebříčku se v šestnácti letech poprvé posunula do elitní dvacítky. "To je super. Nečekala jsem to, jsem moc spokojená, ale snad to půjde ještě výš," řekla osmnáctá hráčka světa v telefonickém rozhovoru z Bangkoku, kde ji čekají další zápasy.

Článek

Vyhraje v Bangkoku i do třetice? "Beru to zápas po zápase, i když rozhodně bych vyhrát chtěla, to mě baví," řekla Vaidišová. Mladičká tenistka patří k největším světovým talentům ženského tenisu a v šestnácti už má na kontě čtyři tituly.

Pronikla do dvacítky, ale možná to ještě není její letošní konečná. "Svůj cíl neřeknu do konce sezóny. Ještě mám před sebou dva turnaje," upozornila, že po thajském Bangkoku završí tenisový rok v americké Philadelphii.

Po účasti v osmifinále na grandslamovém US Open měla svěřenkyně trenéra a otce Aleše Kodata tři týdny tréninku. Na vítěznou notu se naladila na Floridě. "Nic speciálního jsem nedělala, normálně jsme se připravovali," řekla Vaidišová.

Oslavy budou až doma

Letos už vyhrála čtyřicet zápasů, posledních deset ale v řadě za sebou. "Tohle se mi nikdy nestalo snad ani v juniorkách," řekla rodačka z Norimberku. "Člověk se cítí dobře a dává mu to energii a motivaci do dalších týdnů," uvedla. Oslavy si nechává na návrat domů. "Tady na to není čas," řekla Vaidišová.

Ze čtyř turnajových vavřínů v kariéře vyhrála tři v Asii. Vedle Soulu a Tokia kralovala ještě loni v Taškentu. "Na Asii jsem se těšila. Soul byl úžasný a Tokio taky," řekla Vaidišová, jež si podle svých slov rychle v Asii zvykla na jinou mentalitu. "Jsou tady velice uctiví, pracovití a mají ke všemu respekt. Je to zajímavé," řekla.

Minulý rok vyhrála ve Vancouveru a v Taškentu a dostala se v žebříčku do stovky. "Loni jsem začínala totálně od nuly a měla skvělý rok," připomněla Vaidišová. Letos už hrála více turnajů a musela potvrdit své kvality. "Jsem zkušenější a vyhranější. Hraji na lepší úrovni, což potvrzují výsledky i žebříček," řekla.

Táta to má pod kontrolou

Ve světové dvacítce pořadí je česká tenistka poprvé po třech letech. V roce 2002 byla šestnáctkou Daniela Bedáňová, ale výkonnost si neudržela a dnes je na konci třetí stovky. "Zatím to má táta pod kontrolou a uvidíme, jak to půjde dál. Věřím, že to k pádu nesměřuje," doufala Vaidišová.

Do Bangkoku přiletěla v pondělí v noci a ve středu se jako druhá nasazená střetne s Abigail Spearsovou, která už čtrnáct zápasů za sebou na okruhu WTA nevyhrála. "Loni jsem ji porazila ve Vancouveru. Musím do toho jít na sto procent, hrát svůj tenis, protože sama se neporazí," řekla Vaidišová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori