Hlavní obsah

Rosol po rozchodu s Dosedělem hledá nového trenéra

Praha

Tenista Lukáš Rosol ukončil spolupráci s Ctislavem Dosedělem a hledá si nového trenéra. Momentálně 38. hráč světového žebříčku se bude sám připravovat zřejmě až do Wimbledonu, který začne 29. června, po travnatém grandslamu by už chtěl mít nového kouče.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Lukáš Rosol na Roland Garros.

Článek

"Po mnoha letech společné práce jsme se dohodli na změně. Nyní si hledám nového trenéra, se kterým se začnu připravovat zřejmě po Wimbledonu. Se Slávou Dosedělem jsem prožil řadu tenisových úspěchů, za což jsem mu osobně poděkoval," řekl Rosol.

Doseděl připravoval Rosola od roku 2012, kdy se k němu vrátil po čtyřleté pauze. Předtím jej vedl už v Přerově od Rosolových 18 do 22 let. Jejich spolupráce přinesla dva tituly na okruhu ATP, předloni Rosol vyhrál na antuce v Bukurešti, vloni na tvrdém povrchu ve Winston-Salemu.

V tomto roce má devětadvacetiletý Rosol na elitním okruhu bilanci deset výher proti 16 porážkám, nejdál se dostal do čtvrtfinále v Bukurešti a Mnichově. Na grandslamových turnajích si vyrovnal svá maxima postupem do druhého kola v Melbourne a do třetího v Paříži.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.