Hlavní obsah

Šafářová je otevřenější, trenér Steckley připravuje cool video

Londýn

Lucie Šafářová se v posledních letech proměnila v několika směrech a výsledkem je hráčka světové desítky. Z křehké, často zraněné dívky je fyzicky výborně připravená tenistka, díky čemuž může hrát agresivněji a diktovat tempo výměn. Ruku v ruce s tenisovým zlepšením jde také její vystupování. Nyní je mnohem otevřenější a působí uvolněněji než dříve.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Lucie Šafářová slaví vítězství nad Američankou Sloane Stephensovou ve 3. kole Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Být přirozenější Šafářové hodně pomohlo spojení s trenérem Robem Steckleym. Kanaďan vymýšlí vtipná videa s hráčkou, která zveřejňuje na sociálních sítích, fotí po vyhraných zápasech se svou svěřenkyní selfie a tenistka se tak uvolňuje.

"Byla jsem hodně ustrašená, před lety bych asi žádné video nenatočila," řekla Šafářová při Wimbledonu, v kterém už postoupila do osmifinále. Rozptýlení a dobrá nálada uvolňuje od stresu a pomáhá vedle tvrdé práce k výsledkům. "Když je člověk víc otevřený, tak jo. Změnila jsem se k lepšímu," přitakala.

Její slova dokumentuje třeba pozápasová fotka po výhře ve 3. kole nad Sloane Stephensovou. Češka přišla pod tribunu, roztáhla ruce, na prstech udělala vítězná véčka, Steckley se vyklonil z galerie a vyfotil populární selfie.

Na internetu se mám naučit forhend? smála se tenistka

I Steckley pozoruje na Šafářové, s kterou spolupracuje dva a půl roku, změnu vystupování. "Dost osobnostně vyrostla během toho, co to děláme. Když jsem ji poprvé potkal před sedmi lety, tak bych to ani nezkoušel," řekl kouč.

V krátkých videonahrávkách Steckley tak trochu využívá, co se naučil. "Chodil jsem na univerzitu a určil se média, film, art. Ale nedával jsem pozor, tenis byl pro mě nejdůležitější," řekl s tím, že v současné internetové době se každý může naučit všechno na YouTube. "Řeknou vám to krok po kroku," uvedl. Šafářová se rozesmála a v legraci se ptala: "Takže tak se mám naučit, jak zlepšit forhend?"

Před Wimbledonem natočil kouč pár videí, která dělal co nejjednodušeji. "Na první dobrou. A to je to, co lidi dneska chtějí. Něco jednoduchého, krátkého, kompaktního," řekl. Odhalil, že před sérií amerických turnajů připravuje něco většího. "Budeme to natáčet v Torontu, zabere pár dnů a bude to cool video," sliboval.

Šafářová ještě není úplně vždycky z natáčení nadšená, ale jak sama říká, nechá se přemluvit. A Steckley úsměvem i vážně doplnil, že ukazuje jinou stránku Šafářové - veselejší a otevřenější. "Pššt," dělala Šafářová naoko, že to je tajné.

Porazí Lucie Šafářová v osmifinále Wimbledonu Američanku Coco Vandewegheovou?
Ano
93,9 %
Ne
6,1 %
Celkem hlasovalo 22470 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová