Hlavní obsah

Štěpánka jsme si osvojili, směje se Korda

PRAHA

Hotely a letiště v dějištích tenisových turnajů už několik let nejsou pravidelnou součástí jeho života, přesto je Petr Korda se svým sportem stále úzce provázán. "Teď jsem nejblíže tenisu od konce své kariéry," říká dokonce.

Článek

Podílí se na kariéře domácí tenisové jedničky Radka Štěpánka. Trenér? Poradce? Přesněji svoji funkci nedokáže definovat. "Nejsem ten, kdo ho řídí, ač si to spousta lidí myslí. Vždycky jsem byl člověk, který se to zezadu snažil dávat dopořádku, ale nechci si brát ten největší kredit. Sestavili jsme tým, který funguje," popisuje sedmatřicetiletý Korda.

Letošní sezónu ukončil o deset let mladší Štěpánek na 21. místě žebříčku Entry ranking. "Ale já s tím nejsem spokojený, má na víc," domnívá se Korda. "Vývoj kolem jeho osoby ho dost zasáhl," naráží na Štěpánkovo odmítnutí reprezentovat v Davisově poháru.

A jak to vypadá pro příští rok? "To se musíte zeptat Radka. Já mám v hlavě plán A s Davis Cupem i plán B bez něj. Ale podle mě bylo rozhodnutí ho letos nehrát správné," domnívá se Korda.

Kordovi nikdo nic nenabízí

I jeho jméno se skloňovalo v souvislosti s možným novým nehrajícím kapitánem českého týmu. "Já myslím, že daviscupový tým kapitána má a tím je Cyrda Suk. Mně nikdo nic nenabízí," říká někdejší vítěz Australian Open. "Ale pro mě jako fandu je velké překvapení, že tak kvalitní tým ještě nic velkého neuhrál. Na to by měli odpovědět lidé, kteří se motají kolem tenisu," dodává Korda.

Radost mu dělají i ostatní děti. Ostatní proto, že mezi své trochu počítá i Štěpánka, který s Kordovými strávil i dovolenou. "Máme čtyři děti, bereme ho jako jedno z nich. Omlouvám se rodině Štěpánků, že jsme si ho osvojili," usmívá se Korda.

Jeho dvanáctiletá dcera Jessica i sedmiletá Nelly Ann se věnují golfu, pětiletý Sebastian je hokejista, ale zkouší už i tenis. "Nechci říkat, že mají talent. Sport je baví a to je pro mě důležité," dodává.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori