Hlavní obsah

Prohrál s Nadalem, aby se vyhnul Djokovičovi? Murray se po spekulativní otázce čertil

Londýn

Překvapivě hladce si poradil Rafael Nadal ve svém druhém utkání na Turnaji mistrů se světovou dvojkou Andym Murraym. Některé britské novináře jednoznačný výsledek natolik zaskočil, že začali domácího tenistu podezřívat, že zápas z taktických důvodů vypustil, aby se v semifinále vyhnul světové jedničce Novaku Djokovičovi.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Britský tenista Andy Murray během utkání s Rafaelem Nadalem.

Článek

Andy Murray si během utkání stříhal vlasy

Murray ale podobné spekulace razantně odmítl. Po středeční porážce totiž nemá vůbec nic jisté. K postupu potřebuje v závěrečném duelu skupiny porazit vítěze letošního French Open Stana Wawrinku.

Federer navíc v úterý smetl Djokoviče, a tak je otázkou, kdo by byl pro semifinále vlastně příznivějším soupeřem. „Tohle není otázka, ale váš názor. Vlastně mi říkáte, že formát turnaje je špatný. Podle mě tady Roger hraje skvělý tenis. A tenhle turnaj už vyhrál, kolikrát? Šestkrát?" přerušil Murray tazatele, který možnost taktického vypuštění zápasu s Nadalem naznačoval.

Nehraju, abych byl druhý

„Nedokážu ani říct, jestli je pro mě lepší hrát proti Rogerovi, nebo Novakovi, to se může den ode dne měnit. Teď jsem třeba snadno prohrál s Rafou, ale za pár dní ten zápas může dopadnout úplně jinak. Myslím, že Novak to cítí podobně po zápase s Rogerem," pokračoval britský tenista.

Ani sám Djokovič nemá ještě účast v semifinále jistou. Ze hry ho může ve čtvrtek vyřadit Tomáš Berdych, pokud ho porazí ve dvou setech. Český tenista je stále ve hře, přestože ze dvou zápasů vyhrál jediný set.

Pokud ale závěrečné zápasy dopadnou podle předpokladů, Murray s Djokovičem by měli skončit ve svých skupinách na druhých místech a střetnout se tak mohou až v případném finále.

„Já jsem ale rozhodně neměl v úmyslu hrát tak, abych skončil druhý ve skupině. Chci vyhrát každý zápas. A doufám, že to takhle bere každý hráč. Někdo má na to možná jiný názor a já mu to nemám za zlé. Ale nemyslím si, že je správné, aby přede mnou někdo říkal, že formát turnaje je špatný, protože se snažím skončit raději druhý než první, což z mého pohledu není pravda.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík